Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 feb 2019

Zelda: Link’s Awakening krijgt tweede leven op de Nintendo Switch

Nog altijd is The Legend of Zelda: Breath of the Wild één van de beste games die je op de Nintendo Switch kunt halen. Een nieuwe Zelda-game is altijd wel een reden voor een feestje en het is vaak een game waarbij de kwaliteit hoog is. Dit jaar krijgen we een tweede Zelda-game op de Nintendo Switch. Het gaat om The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Een game die meer dan 25 jaar geleden al werd uitgebracht op de Game Boy wordt voorzien van een nieuw likje verf

The Legend of Zelda: Link’s Awakening naar de Nintendo Switch

Zoals wel gebruikelijk wordt een game die tijdens een Nintendo Direct wordt aangekondigd nauwelijks voorzien van informatie. Het persbericht spreekt enkel over dat het een moderne versie van de game en dat spelers afreizen naar het mysterieuze eiland Koholint om Link te helpen op een gevaarlijk avontuur. Maar buiten het feit dat de game in 2019 uitkomt, weten we er eigenlijk niks van. Het is enkel de trailer waar we het mee moeten doen.

In die trailer zien we een stijl die doet denken aan de klassieke Zelda-games, zoals die onder andere op de Super Nintendo verschenen. Je ziet Link van bovenaf en de gesprekken, als die er al zijn, worden gevoerd via tekstballonnen zonder enige vorm van voice overs. Tijdens zijn avontuur komt Link diverse vijanden tegen, waarbij hij goed rekening moet houden met de zwakke punten van die vijanden. Ook zijn er diverse puzzels beschikbaar en kun je natuurlijk je borst nat maken voor eindbazen die in de game zijn gestopt.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Destijds werd The Legend of Zelda: Link’s Awakening op de Game Boy gezien als één van de beste games van dat platform. Wat dat betreft is het fijn dat een klassieker die vele huidige gamers niet hebben gespeeld een tweede kans krijgt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Zelda: Link’s Awakening krijgt tweede leven op de Nintendo Switch
Sluiten