Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 13 jun 2019

Filmklassieker Jaws: 40 jaar oude (zeldzame) set-foto’s duiken op

Ondanks dat sommige films al meer dan 40 jaar oud zijn blijven er af en toe nieuwe dingen opduiken. Zo was er onlangs een fan van Jaws die tijdens zijn vakantie een aantal nooit verschenen set-foto’s in handen kreeg. Gezien wij zulke dingen ook wel interessant vinden hebben deze voor jullie verzameld.

Jaws: zeldzame set-foto’s opgedoken

De kans dat jij nog nooit van Jaws gehoord hebt is vrij klein. Deze klassieker is nog steeds een van de beste haaienfilms ooit en daar kunnen flauwe films als The Meg niets aan veranderen. Het spreekt voor zich dat de film door de jaren heen een trouwe fanbase heeft opgebouwd.

Een van die fans is John Campopiano, welke onlangs met zijn vrouw een iconische locatie uit de film heeft opgezocht. Toen de twee na een fietstocht terug bij het hotel kwamen raakte ze in gesprek met de eigenaar. Al snel viel het woord ‘Jaws’, waarop de man aangaf iets te hebben wat John echt moest zien.

Het bleek dat hij ten tijde van de opnames in 1974 samen met zijn broer enkele foto’s had gemaakt. Een daarvan laat een technicus zien die aan de mechanische haai aan het sleutelen was:

Jaws

Daarnaast waren er nog enkele andere foto’s die het bekijken waard zijn. Waaronder eentje waar regisseur Steven Spielberg in gesprek is met enkele figuranten:

Jaws
Jaws

Met name die kinderen lijken ons lastig om aan te sturen, maar aan deze film te zien heeft Spielberg het toch voor elkaar gekregen.

Jaws op Netflix

De originele Jaws staat momenteel helaas niet op Netflix, maar wel een van de vervolgfilms. Al is die natuurlijk lang niet zo leuk. Er staan daarnaast weinig andere films met haaien op de streamingdienst.

Uiteraard is Jaws niet de enige klassieker welke Steven Spielberg op zijn naam heeft staan. De man was bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de Indiana Jones reeks, waar binnenkort een vijfde deel van zal uitkomen. Ook maakte hij Schindler’s List, die wel via Netflix te bekijken is.

Reageer op artikel:
Filmklassieker Jaws: 40 jaar oude (zeldzame) set-foto’s duiken op
Sluiten