Sam Dille
Sam Dille Gaming 30 dec 2020

Bizar: zeldzame zakelijke Game Boy na 28 jaar eindelijk opgedoken

De Game Boy is pure nostalgie. Na jarenlang gamen zou je denken dat je alles van de spelcomputer weet. Toch is dat waarschijnlijk niet zo. Er bestaat namelijk ook een zakelijke versie van de Game boy. De ‘WorkBoy’ is na 28 jaar eindelijk opgedoken.

Begin jaren ’90 onderzocht Nintendo het enorme succes van de Game Boy. Daarbij vroeg de game-fabrikant zich af: zou je eigenlijk met een Game Boy ook kunnen werken? Zo ontstond het idee van de WorkBoy. De WorkBoy is compleet ingericht voor zakelijke doeleinden. De mini computer heeft onder anderen een qwerty-toetsenbord, agenda en adressenboek. Ook kan de WorkBoy teksten vertalen en valuta’s omrekenen.

De WorkBoy was jarenlang een mythe

Lang twijfelden Nintendo-liefhebbers over het bestaan van de WorkBoy. Ondanks veel bewijs, heeft niemand ooit een exemplaar in handen gehad. Tot nu. Na ruim 28 jaar is er eindelijk een prototype gevonden van de WorkBoy die niks aan de verbeelding overlaat.

WorkBoy
De WorkBoy (Afbeelding: DidYouKnowGaming?)

Na onderzoek van een game-historicus is er eindelijk duidelijkheid

Afgelopen weekend plaatste Liam Robertson, een videogame-historicus, een video waarin hij in de geschiedenis duikt van de WorkBoy. Tijdens zijn onderzoek kwam Robertson in contact met Eddie Gill, de oprichter van Source Research and Development. Dit was het bedrijf dat de WorkBoy voor Nintendo heeft ontwikkeld. Volgens Gill was het de bedoeling dat de WorkBoy tussen de 79 en 89 dollar zou gaan kosten. Gill had geen exemplaar in zijn bezit. Wel liet de oprichter weten dat Frank Ballouz , producent van de WorkBoy, het enige exemplaar in eigendom heeft wat niet in de kluis van Nintendo ligt.

Toen Robertson het apparaat eindelijk in handen kreeg, werkte hij niet goed. Hij kon namelijk geen toegang krijgen tot de software. Gelukkig is het Robertson met hulp van een software lek toch gelukt om de mini computer aan de praat te krijgen. Hoewel de WorkBoy er indrukwekkend uitziet, was de kwaliteit niet meer wat het zou moeten zijn. Het geheugen van de werkcomputer was er beperkt en hij bleek geen internetverbinding te hebben.

Bekijk hier de hele zoektocht van Liam Robertson:

Nintendo Switch Accessoires

De nieuwste spelcomputer van Nintendo, de Nintendo Switch, is natuurlijk niet zo beperkt te krijgen als de WorkBoy. Gelukkig maar, want je kunt nog veel meer uit de Nintendo Switch halen dan je denkt. Met hulp van deze accessoires wordt het gamen op de Nintendo Switch een stuk leuker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bizar: zeldzame zakelijke Game Boy na 28 jaar eindelijk opgedoken
Sluiten