Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 26 mrt 2016

Zelf een mooie huiswijn maken doe je zo

Eerlijk is eerlijk, er gaat niets boven een mooie wijn van je favoriete huis. Maar wat als je het (Franse) wijnhuis eens naar Nederlandse bodem haalt? Dus dat je zelfs eens probeert om een mooie wijn te ‘brouwen’? Het is zeker iets om over na te denken, right?! De vraag is alleen hoe je zelf een lekkere huiswijn maakt. De kans is namelijk groot dat je niet over een wijngaard in de achtertuin beschikt. En over de juiste apparatuur om na de oogst mee aan de slag te gaan. Daarom komen de DIY-enthousiastelingen van Box Brew Kits jou een handje helpen. En dan uiteraard niet om druiven te plukken, maar om jou van de juiste apparatuur te voorzien.

Winemaking Kit van Box Brew Kits

De creatieve guys hebben een kit ontwikkeld waarmee je per keer zo’n vijf flessen aan wijn kunt produceren. Voor jezelf, je vrienden en wellicht de critici. Want je zelfgemaakte wijn moet natuurlijk wel door een expert worden beoordeelt.

Het ‘brouwproces’ duurt zo’n vier weken, maar je snapt dat de wijn er beter op wordt wanneer je langer wacht. Het brouwpakket bestaat uiteraard uit alle relevante benodigdheden zoals de fermentoren met kristallen thermometers en krijg je de juiste ingrendienten tot je beschikking om een overheerlijke Chilean Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Moscato, Australische Chardonnay of Italiaanse Pinot Grigio te maken. Daarnaast krijg je ook vijf flessen van 750 milliliter (inclusief de kurk) bij het pakket die je onderin kunt bewaren.

Wil je graag zelf wijn maken?

Voor driehonderd euro inclusief de verzendkosten van honderd euro is het brouwpakket hier te koop. Laten we zeggen dat jouw favoriete wijn een euro-tje of vijftien kost. Daar kun je dus ook twintig flessen van kopen. Aan jou de keuze!

Reageer op artikel:
Zelf een mooie huiswijn maken doe je zo
Sluiten