Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 26 jan 2018

Dit is de tofste zelfgemaakte LEGO Millennium Falcon tot nu toe

Eén van de meest indrukwekkende LEGO-sets beschikbaar, is de LEGO Millennium Falcon. Deze kwam in 2007 uit voor een bedrag rond de 500 euro en is sindsdien één van de grootste sets ooit gemaakt. Hij is overigens wel overtroffen door de nieuwe Falcon, die vorig jaar uitkwam en met bijna 8.000 steentjes tot de grootste LEGO-sets behoort. Check dat imposante bouwwerk hier.

Als je er eentje hebt, het liefst ongebruitk, dan kun je een fortuin er voor vragen op eBay. En als je hem gemist hebt en hem toch wil hebben, dan heb je twee keuzes. Of je neemt een nieuwe hypotheek op je huis of je bouwt hem zelf na.

LEGO Millennium Falcon in regenboogkleuren

Dat laatste is wat de Amerikaan Mike Marrocco besloot. Hij greep destijds mis, maar wilde de monsterlijke LEGO Millennium Falcon toch bouwen. Dus wat doe je dan? Je kijkt online wat je precies nodig hebt om het schip te bouwen en inventariseert daarna wat jezelf in huis hebt. De stukken die je mist, probeer je dan tweedehands te scoren of via webwinkels. LEGO Millennium Falcon

Kortom, er is veel meer moeite in gestoken dan dat je normaal in het bouwpakket zou stoppen. Ook heeft Mike de knop even om moeten zetten dat zijn LEGO Millennium Falcon één groot kleurenfeest zou gaan worden, omdat het onmogelijk zou zijn om de originele stijl te creëren. Je, of hij moest alle LEGO-blokjes gaan verven. Maar ergens moet je toch een grens trekken.

LEGO Millennium Falcon
LEGO Millennium Falcon
LEGO Millennium Falcon
LEGO Millennium Falcon

Nadat hij alles bij elkaar had gezocht, en daarbij ook nog eens goed moest kijken hoe hij bepaalde unieke onderdelen uit de originele set moest vervangen, heeft het hem ruim 25 uur gekost om het geheel in elkaar te zetten.

Het resultaat mag er echter zijn. Deze LEGO Millennium Falcon is uniek en misschien daarom wel mooier dan de originele set. Je wordt er in elk geval heel erg vrolijk van als je er naar kijkt. Wil je meer LEGO-inspiratie? Check dan deze vijf leuke sets die je vandaag de dag kunt kopen.

Reageer op artikel:
Dit is de tofste zelfgemaakte LEGO Millennium Falcon tot nu toe
Sluiten