Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 jan 2020

Je kunt nu zelf stemmen op de volgende Pokémon Go Community Day

Elke maand wordt er in de game een zogenaamde Pokémon Go Community Day gehouden. Tijdens dit evenement heb je een paar uur de tijd om een bepaalde Pokémon vanger te vangen en op die manier je collectie uitbreiden.

Voor de volgende Pokémon Go Community Day pakt de ontwikkelaar het iets anders aan. Het geeft de spelers namelijk de mogelijkheid om zelf te stemmen en op die manier te laten horen welke Pokémon zij graag in de hoofdrol hebben.

Stem zelf op de Pokémon Go Community Day

Je hebt de keuze uit vier verschillende Pokémon. Het gaat om Vulpix, Rhyhorn, Machop en Dratini. Tijdens de dag zul je die Pokémon vaker in het wild zien en heb je een kans om ook een speciale Shiny-versie van de Pokémon te verzamelen. Vuplix is daarbij de Pokémon met de meeste varianten. Deze heeft namelijk een normale en een zogenaamde Alolan variant. En dan ook nog de Shiny’s daarvan en de evoluties. De andere Pokémon hebben echter twee verschillende evoluties. De hoogste evolutie is daarbij zeer handig om in Gyms te zetten of te gebruiken tijdens Raids. Hieronder zie je de verschillende varianten.

De Pokémon waar je uit kunt kiezen (Bron: Niantic)

Stemmen kun je zaterdag 1 februari doen. Tijdens die dag zullen er in verschillende Pokéstops een viertal verschillende soorten Field Research opdrachten te vinden zijn, die gekoppeld zijn aan de vier Pokémon. Door zo’n opdracht te voltooien, geef je je stem voor de desbetreffende Pokémon. Vervolgens zal de ontwikkelaar op 3 februari bekendmaken welke van de verschillende Pokémon de meeste stemmen heeft gekregen. Tot slot is het nog even zaak om in je agenda 22 februari vrij te houden. Op die dag wordt het Pokémon Go Community Day-evenement met de op dit moment nog onbekende Pokémon gehouden. Tijdens dit evenement kom je de Pokémon vaker tegen, maar krijg je ook een drie keer catch Stardust bonus en de mogelijkheid om een speciale move te leren wanneer je de Pokémon naar de hoogste evolutie evolueert. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Je kunt nu zelf stemmen op de volgende Pokémon Go Community Day
Sluiten