Daniel Koster
Daniel Koster Elektrische auto's 5 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Bevestigd: zelfrijdende auto van Apple in de maak

Apple en auto’s, het is een combinatie die al langer met mysterie is omhuld. Wordt er nou aan een eigen Apple Car gewerkt of niet? Laatst kwam het nieuws uit dat daar de stekker uit was getrokken. Maar uit de zelfrijdende auto niet, zo blijkt:

Een zelfrijdende auto van je favoriete techgigant

Apple en de zelfrijdende auto

Apple heeft namelijk een brief gestuurd en die is nu ontdekt. Deze brief is aan de ‘National Highway Traffic Safety Administration’, de verkeerveiligheidsinstantie van de overheid van de Verenigde Staten, gericht. Het onderwerp van de brief? De regelgeving omtrent zelfrijdende auto’s.

Mind your own business?

Waarom zou Apple zich daarmee bezighouden als zij niet aan een zelfrijdende auto werken? Oké, de kans is ook aanwezig dat Apple enkel aan de software voor de zelfrijdende auto werkt, maar in ieder geval laat dit zien dat Apple zich met dergelijke zaken bezighoudt.

Via Manners kwamen we ook uitingen van Steve Kenner, de waakhond over de kwaliteit van Apple’s producten, tegen. Die stelde dat Apple zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie en die kennis in andere segmenten, zoals de transport, wil toepassen.

Goed nieuws!

Al met al laat dit zien dat Apple de (zelfrijdende) auto nog lang geen gedag heeft gezegd. Sterker nog, het lijkt er nu meer dan ooit op dat Apple zich met de technologie bezighoudt. Dat is goed nieuws, vinden wij. Apple staat er toch om bekend ingenieuze software én -hardware tot stand te laten komen. En met het ontwerp zit het ook altijd snor. Maar dat laat dit concept van de Apple Car niet helemaal zien..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bevestigd: zelfrijdende auto van Apple in de maak
Sluiten