Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 17 okt 2018

Deze zelfrijdende auto’s van Mercedes zijn nogal.. imposant

Vroeger dachten we dat we in de toekomst via vliegende auto’s van A naar B konden komen. Dat ligt nog altijd wat lichtjaren achter ons. Maar binnen een jaar of tien, twintig, is de kans groot dat we massaal overstappen naar zelfrijdende auto’s. Als alles een beetje goed werkt, ben je zonder files en problemen zo op de plaats van je bestemming, terwijl je in de auto lekker op je telefoon kan klooien. Maar hoe moet zo’n auto er uit zien? Als het aan Mercedes ligt wordt het een auto zoals je die wellicht kent uit je koortsdromen.

De zelfrijdende auto van Mercedes

Nu is hun zelfrijdende auto genaamd de Vision Urbanetic nog een concept wagen en is het maar de vraag of ze er uiteindelijk zo angstaanjagend uitzien. Feit is wel dat je als voetganger gelijk door hebt dat je met een zelfrijdende auto te maken heb en dat het dan niet heel erg verstandig is om over te steken terwijl het licht rood is. Als dat het plan is van Mercedes, dan zijn ze daar goed in zijn geslaagd.

Mercedes zelfrijdende auto

Daarnaast bestaat de Vision Urbanetic uit een serie verschillende wagens. Zo heb je een normale versie, als je over normaal kan spreken, waar plaats is voor twaalf passagiers. Deze zou dus in de toekomst de standaard bus kunnen gaan vervangen. Een andere versie oog als een soort van vrachtwagen die geschikt is om goederen te vervoeren. Daar is ruimte voor zo’n 100 kubieke meter en kan dus makkelijk verschillende pakketjes vervoeren. Moet je als ontvanger alleen nog even het juiste pakketje er uitnemen.

De wagens moeten gaan werken via een soort Uber-achtig systeem, waarbij je een auto oproept en aangeeft waar je naar toe moet. Vervolgens moet je naar de juiste locatie gaan en kun instappen.

Mercedes zelfrijdende auto

En uiteraard rijdt de wagen volledig elektrisch. Meer lezen over auto’s? Bezoek dan onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deze zelfrijdende auto’s van Mercedes zijn nogal.. imposant
Sluiten