Ilona Braam
Ilona Braam Cars 13 okt 2018

Zelfrijdende Range Rover bedwingt pittig parcours in Engeland

Mensen lijken al behoorlijk lang gefascineerd te zijn met zelfrijdende auto’s. Denk bijvoorbeeld maar aan Knight Rider met K.I.T.T. uit de jaren tachtig en de schattige autonome Herbie, die zelfs gebaseerd zijn op de roman “Car, Boy, Girl” van Gordon Buford uit 1961. Op het moment is het extra spannend, omdat we er bijna daadwerkelijk klaar voor zijn om in zelfrijdende auto’s te stappen. Dat laatste bewees Jaguar Land Rover (JLR) onlangs met zijn autonome Range Rover, die één  meest uitdagende wegen in Engeland overmeesterde.

Pittig parcour voor zelfrijdende Range Rover

De Rover in kwestie is een aangepaste Range Rover Sport en de automaker is al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van de auto. Vorig jaar vond de eerste test plaats op de openbare weg en onlangs werd de auto losgelaten op de “Coventry Ring Road” in Engeland. Volgens Mark Cund, de manager met betrekking tot research naar autonome auto’s bij JLR, zou de weg bekend staan om zijn ingewikkelde opritten en afslagen. Verder zou het parcours zorgen voor uitdagende omstandigheden, vooral met de extra druk van het spitsuur.

zelfrijdende Range Rover

Geen verkeersovertredingen

Een perfecte weg dus om je autonome auto op te testen en dat is precies wat JLR heeft gedaan. In een video is te zien hoe de Range Rover zich voegt bij het overige verkeer, wisselt van rijbaan en afslagen neemt. Tijdens dit alles weet de auto zich ook nog te houden aan de maximale snelheid van zo’n 64 km per uur. Uiteraard gingen er wel een paar ingenieurs mee tijdens het tripje om de auto in de gaten te houden en mogelijk in te grijpen.

De Rover test is onderdeel van U.K autodrive. Dit is een overheidsproject van zo’n 26 miljoen dollar, welke als doel heeft om autonome auto’s te ontwikkelen. Tot nu toe lijkt het de goede kant op te gaan en zet JLR een behoorlijke stap richting autonoom verkeer. Uiteraard is niet alleen Jaguar hiermee bezig. Zo zouden Apple en Volkswagen samenwerken om met een eigen zelfrijdende auto te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Zelfrijdende Range Rover bedwingt pittig parcours in Engeland
Sluiten