Ilona Braam
Ilona Braam Motoren 3 dec 2017

Zero DS: elektrische motorfiets waarmee je alle terreinen trotseert

De Zero DS is de perfecte motorfiets voor mensen die van heel veel verschillende dingen houden. De motor is klaargestoomd om allerlei verschillende ondergronden aan te pakken, van soepel asfalt tot ruige terreinen vol met obstakels. Je hoeft je hierbij ook geen zorgen te maken dat je tijdens je wilde ritten de lucht vervuilt met je uitlaatgassen. De Zero DS is namelijk een volledig elektrische motorfiets en is ook nog zo stil als een muis.

Aandrijflijn wordt constant verbeterd

De elektrische motorfiets is uitgerust met de geavanceerde Z-Force aandrijflijn. Deze zou je moeiteloos loodsen door je avonturen, terwijl de motorfiets zachtjes onder je lichaam zou lijken te verdwijnen. Deze aandrijflijn is niet een “done deal”, maar wordt telkens verbeterd via code updates. Deze updates verschijnen in de bijbehorende app, en worden vervolgens direct naar de motorfiets gedownload.

Zero DS
Zero DS

Verschillende settings voor de beste performance

Tijdens je avonturen heb je natuurlijk niet alleen met één soort terrein te maken, maar met de verschillende performance profielen kun je naadloos van terrein wisselen. Dit doe je ook via de app, waarin je een Eco of Sport modus kunt kiezen. Als deze twee modussen niet precies zijn wat je zoekt, kun je de app ook gebruiken om een eigen performance modus samen te stellen. Daarnaast gebruik je de applicatie ook om gedetailleerde statistieken te bekijken over je rijgedrag.

Zero DS elektrische motorfiets

Elektrische motorfiets met verschillende motoren

Om de motor op te laden hoef je niet perse naar een speciaal oplaadstation te rijden. Je kunt hem gewoon thuis met een normaal stopcontact weer helemaal vullen. Als je denkt een extra grote actieradius nodig te hebben, kun je ervoor kiezen een Power Tank toe te voegen aan de setup. Hiermee kun je tot 302 km in de stad rondrijden en tot 142 km op de snelweg. Verder zijn er sowieso twee batterijen waaruit je kunt kiezen, zodat je de motor precies kunt samenstellen naar je eigen wensen en behoeftes. Als je de perfecte samenstelling en performance settings hebt gevonden, is het tijd om weg te scheuren met een topsnelheid van 146 km per uur.

Zero DS
Zero DS

Door auto’s en motorfietsen zonder verbrandingsmotor te gebruiken, draag je een steentje bij aan het behouden van het milieu. Duurzaam zijn is echter niet alleen goed voor de natuur. Ook jij kunt er beter worden. Op deze manier kun je bijvoorbeeld profiteren van verschillende duurzame energiebronnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Zero Motorcycles

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zero DS: elektrische motorfiets waarmee je alle terreinen trotseert
Sluiten