Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 15 aug 2017

Deze zeven elektrische auto’s zijn ook daadwerkelijk betaalbaar

Rond 2020 staat er een flinke reeks aan elektrische auto’s gepland. Veel van deze auto’s zullen voor de normale mens echter onbetaalbaar zijn. Gelukkig komen er niet alleen auto’s met een gigantisch prijskaartje aan, maar zitten er ook nog een paar betaalbare tussen. Dit zijn zeven elektrische auto’s die speciaal voor de massa in het achterhoofd zijn ontworpen.

Chevrolet Bolt

De Chevrolet Bolt is vorig jaar in productie gegaan en hiermee wint General Motors de strijd van Tesla om met de eerste massaal geproduceerde elektrische auto te komen. De bolt kost 37.500 dollar en heeft een rijbereik van zo’n 383 km. Met een maximumsnelheid van 146 km per uur heb je meer dan genoeg power om alle snelwegen te overmeesteren.

Chevrolet Bolt

Tesla Model 3

Tesla’s Model 3 is de laatste tijd behoorlijk vaak in het nieuws geweest en is met een vanafprijs van 35.000 dollar de goedkoopste Tesla. De Model 3 ziet er gelikt uit en heeft genoeg ruimte om met vijf mensen comfortabel op pad te gaan. Een volle batterij is goed voor zo’n 354 km aan rijplezier. Eind dit jaar zullen een paar gelukkige voorbestellers de auto geleverd krijgen, maar de meeste mensen zullen moeten wachten tot 2018.

Gevaar van slimme auto's

Nieuwe Nissan Leaf

De nieuwe versie van Nissan’s Leaf model zal als het goed is in september 2017 onthuld worden. Het basismodel zou een prijskaartje krijgen van 29.995 dollar, terwijl het meer premium model 36.200 zal gaan kosten. De auto krijgt een 40kWh batterij. De exacte actieradius is nog niet prijsgegeven, maar we weten wel dat de huidige Nissan leaf een 30kWh batterij heeft en tot 321 km kan rijden op een volle batterij.

Nissan Leaf

Eerste elektrische Volvo

Ook Volvo is hard bezig met elektrische auto’s en heeft aangegeven dat we de eerste Volvo met een elektrische motor in 2019 kunnen verwachten. Deze zou komen met een 100kWh batterij, welke goed is voor een rijbereik van ongeveer 402 km. Lex Kerssemakers, Volvo’s algemeen directeur in Noord Amerika, liet in maart weten dat de prijs tussen de 35.000 dollar en 40.000 dollar zal gaan liggen.

Eerste elektrische Volvo

Elektrische Ford SUV

In 2020 komt ook Ford met een betaalbare elektrische auto. Hoewel de exacte prijs nog niet bekend is, heeft vice-president Raj Nair aangegeven dat hij wel voor de massa bedoeld is en dus ook zo geprijsd zal zijn. Het bedrijf wil er namelijk voor zorgen dat elektrische auto’s geen niche product blijven en door iedereen gekocht kunnen worden. De elektrische Ford zal een rijbereik hebben van ten minste 482 km.

Elektrische Ford SUV

Tesla Model Y

Tesla lijkt de smaak te pakken te hebben na de betaalbare Model 3 en komt rond 2020 met een nieuw model voor de massa. De Tesla Model Y wordt een compacte SUV, welke sommige componenten van de Model 3 overneemt. Hoewel de prijs nog niet bekend is zal het hoogstwaarschijnlijk een stuk goedkoper zijn dan de Model X. Verwacht wordt dat de prijs in de buurt zal liggen van de Chevrolet Bolt.

Volkswagen ID

De Volkswagen ID verwachten we in 2020 en zal 30.000 dollar tot 35.000 dollar gaan kosten. De motor zal goed zijn voor snelheden tot zo’n 160 km per uur en zal vanaf stilstand een snelheid van 100 km bereiken binnen acht seconden. Wat de actieradius betreft doet de Volkswagen het netjes met afstanden tussen de 402 km en 482 km.

Volkswagen I.D.

Zo zie je maar weer dat elektrische rijden ook voor een meer schappelijke prijs kan. Sommige analisten claimen zelfs dat elektrische auto’s in 2025 een stuk goedkoper zullen zijn dan de auto’s waarin we nu massaal rijden met verbrandingsmotoren.

Reageer op artikel:
Deze zeven elektrische auto’s zijn ook daadwerkelijk betaalbaar
Sluiten