Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Apple 12 dec 2014

Zie je door de startups het bos niet meer? StartupTracker helpt je ze eenvoudig te volgen!

Startups schieten als paddenstoelen uit de grond, bedenken soms een extreem cool product, of een toffe service, en worden na verloop van tijd overgenomen, of verdwijnen (meestal) roemloos. Omdat er zo veel startups mislukken en bij komen is het bijna niet te doen om het overzicht te bewaren. StartupTracker is een plug-in voor Chrome- en Safari-browsers, waarmee je gemakkelijk info vindt over startups en hun projecten.

Je installeert de plug-in, en zodra je de naam van een startup tegenkomt, activeer je ‘m. Er verschijnt een schermpje met alle informatie die er over het bedrijfje bekend is (info komt uit de Crunchbase-database). Adres, contactgegevens, het belangrijkste project waar ze aan werken, investeringen, enzovoorts!

 
Kom je iets interessants tegen dan kun je de firma volgen, waarna je notificaties krijgt als er iets in de situatie verandert. Ook is het mogelijk om te checken welke clubs met elkaar concurreren of juist samenwerken. Superhandige tool als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe initiatieven.

Je downloadt de tool hier. Een Firefox-plugin en een mobile versie zijn in de maak.

Thanks voor de tip Bram Kanstein!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zie je door de startups het bos niet meer? StartupTracker helpt je ze eenvoudig te volgen!
Sluiten