Zin in een avond griezelen? Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix

Wat is er nu beter dan een avondje griezelen op bank? Oké eigenlijk kunnen we genoeg dingen bedenken. Maar af en toe is er niets mis met een horrornacht. Wij zetten voor jou de horrorfilms op een rijtje.

Je hoeft echt niet alleen horrorfilms te kijken tijdens Halloween. Met een beetje popcorn, een biertje en een onweersbui op de achtergrond is het heerlijk om een enge horrorfilm te kijken. Om jou het zoeken te besparen en meteen aan de slag te kunnen gaan, zetten wij een aantal tips op een rijtje die je makkelijk kunt zien op Netflix.

Hereditary

Hereditary kan met recht een van de engste films van de afgelopen jaren worden genoemd. Na de dood van haar moeder ontdekken kunstenares Annie en haar gezin hun angstaanjagende erfenis. Er gebeuren enge onverklaarbare gebeurtenissen waardoor je ruim twee uur op het puntje van de stoel zit.

The Conjuring

Als je van horror houdt, ken je waarschijnlijk wel The Conjuring. In de film gaan paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine op pad om een geterroriseerde familie te hulp te schieten. Inmiddels zijn er al een aantal delen gemaakt de afgelopen jaren.

A Quiet Place

A Quiet Place uit 2018 won meer dan dertig verschillende prijzen. Nadat buitenaardse wezen bijna de gehele mensheid hebben uitgeroeid weet een familie van vijf personen te overleven. Ze moeten geen geluid maken omdat ze anders kunnen worden ontdekt. Het zorgt voor een hoop spanningsmomenten omdat de aliens continu kunnen aanvallen. Hoofdrollen zijn voor John Krasinski, Emily Blunt en Millie Simmonds.

The VVitch

Dat je geen groot budget nodig hebt voor een goede horrorfilm bewijst The VVitch. Met een budget van 4 miljoen dollar is het anderhalf uur griezelen. Een familie in New England wil aan de rand van een bos gaan wonen. Waar ze geen rekening mee hebben gehouden is een heks die het op hen heeft gemund.

The Cabin in the Woods

Deze film uit 2011 kan met recht een klassieker worden genoemd. Een hutje in het bos is natuurlijk een goede setting voor een horrorfilm. Een typische groep vrienden gaat ernaartoe wat natuurlijk alleen maar fout kan gaan. Werkelijk alle clichés komen aan bod waardoor er naast schrikken ook genoeg te lachen is.

Midsommar

In Midsommar gaat een rouwende vrouw met haar man en een groep vrienden samen naar een festival in Zweden dat maar een keer in de negentig jaar plaatsvindt. Het dorpje waar het is lijkt zo idyllisch, maar niet alles is zoals het lijkt.

Hush

Een dove schrijfster woont alleen in het bos. Wanneer een gemaskerde moordenaar voor haar raam verschijnt weet je dat het goed mis is. Hij gaat haar stalken en ziet haar als een volgend slachtoffer. Gaat ze de strijd overleven?

Reageer op artikel:
Zin in een avond griezelen? Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix
Sluiten