Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Zit jij klaar voor de F!? McLaren & Max Verstappen racen voor crypto

Vanaf 15 uur vanmiddag gaat Max Verstappen de strijd weer aan. Op circuit Paul Richard probeert hij zijn kansen op de wereldtitel te verstevigen. Voorafgaand aan de race blijkt echter dat McLaren al vertrokken is voor een digitale race en dat ook Max Verstappen op de Blockchain te vinden is. Dit moet je weten…

McLaren en cryptomunten klinkt als een bijzondere combinatie. Toch is de stap wel logisch, want deze heeft alles te maken met de populariteit van non-fungible tokens (NFT’s). Uiteraard leggen we je uit wat een NFT is, wat McLaren daarmee te maken heeft en waarom ze in deze race geen pole position zullen krijgen.

Wat is een Non-fungible token?

Een grote inkomstenbron voor Formule 1 teams is uiteraard het verkopen van merchandise en collectors items. Tot voor kort was dit een wereld van handtekeningen jagen en wellicht een cap of shirt van Daniel Ricciardo of Lando Norris weten te scoren. Inmiddels is daar een categorie bijgekomen; het digitaal verzamelen.

Hierbij krijg je geen fysiek verzamel-item in handen, maar kun je digitale collectors items komen. Door het item vast te leggen in de blockchain en dit door middel van een non-fungible token aan jou te koppelen ligt het vast dat jij de eigenaar bent van dit digitale item. Deze NFT’s zijn in korte tijd mateloos populair geworden. Daarom liggen ze ook stevig onder vuur, maar dat weerhoudt partijen er niet van om deze NFT’s verder te ontwikkelen.

McLaren sluit partnerschap met Tezos (XTZ)

Tezos (XTZ) is één van die partijen. Zij maakte bekend dat zij met McLaren een meerjarige deal gesloten heeft om een NFT platform voor fans te bouwen. Hier kunnen de fans dus allerlei online verzamel-items vinden en deze via de bijbehorende cryptomunt kopen. Ook gaat Tezos (XTZ) hhet NFT-netwerk bouwen om ervoor te zorgen dat het eigendom op de blockchain geregistreerd kan worden. Daarnaast maakten partijen bekend dat zij ook een sponsorovereenkomst sloten, waarbij Tezos (XTZ) als sponsor zal fungeren van de esports activiteiten van McLaren.

Hiermee verwacht men uiteraard meer Formule 1-fans vertrouwd te krijgen met het project en de bijbehorende cryptomunt, waarover je op deze Tezos (XTZ) pagina van Tradeincrypto.com alles kunt lezen.

Max Verstappen op de Blockchain?

Overigens heeft McLaren in deze race naar de NFT tokens niet de pole positie te pakken. Tezos sloot namelijk vorige maand een vergelijkbaar partnerschap met het Formule 1 team van Red Bull. Dit betekent dat je dus binnenkort ook digitale verzamelitems van Max Verstappen op de blockchain zult kunnen kopen en registreren.

Toch zijn ook zij niet de eerste.

Digitale racewagens van Delta Time leveren een vermogen op

De Formule 1 heeft namelijk al lang een partnerschap waarmee men een eigen game op de Blockchain ontwikkelde. Hier veilde men ook speciale race-auto’s om mee in het spel te kunnen racen. Nogmaals, het gaat hier om digitale race-auto’s, die dus alleen virtueel bestaan. Dat weerhield kopers er niet van om flink te bieden op de collectors items.

Zo ging de eerste NFT race-auto onder de virtuele hamer voor zo’n $ 113.000,- in Ethereum (ETH). Let wel, dit was de koers tijdens de veiling, dus inmiddels zou de waarde van de virtuele racewagen nog veel hoger moeten liggen.

We kunnen dus rustig stellen dat NFT’s en DeFi steeds populairder worden. Ben jij benieuwd naar deze nieuwe ontwikkelingen in de crypto-industrie? Dan kan je daar op de site van Tradeincrypto.com meer over lezen.

Wij wensen je in ieder geval alvast een goede race en mooi resultaat voor ‘onze’ Max!

Bron: Bitcoin.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!