Daniel Koster
Daniel Koster Tech 22 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Zo antwoord je vliegensvlug met de nieuwe WhatsApp Quick Reply-functie

Op 21 oktober werd de nieuwste update van iOS 9 beschikbaar, iOS 9.1. Waar deze update nieuwe emoji met zich meebracht en iOS 9 op diverse manieren stabieler laat functioneren brengt de nieuwe update ook een ontzettend handige functie voor WhatsApp met zich mee. Dit is de Quick Reply-functie.

Binnen een mum van tijd reageren met de Quick Reply-functie

Zo goed als iedereen praat dagelijks via hun iPhone met andere mensen via WhatsApp. Het is dan ook om die reden dat wij verbeteringen met betrekking tot het gebruik van WhatsApp met open armen ontvangen. Met de Quick Reply-functie bespaar je jezelf flink wat tijd. Voorheen moest je namelijk als je een melding ontving dat je een bericht had ontvangen en hierop wilde reageren WhatsApp eerst openen. Nadat de app geladen was kon je in dat bepaalde gesprek je repliek typen. Nu kan dat sneller. Wanneer je een notificatie ontvangt dat je een bericht hebt ontvangen kun je deze melding naar beneden schuiven. Door dit te doen kun je meteen een reactie tikken en verzenden. Heb je een notificatie op je toegangsscherm staan, dan kun je het bericht naar links schuiven. Je krijgt dan een blauwe antwoord-optie te zien en zo kun je ook snel reageren op een bericht. En wanneer je dit doet zien anderen niet dat je online bent geweest, dat vinden sommige mensen ook heerlij. Zo simpel en snel werkt de functie!

Snel antwoorden met je Apple Watch

Je kunt ook vlug reageren met je Apple Watch. De voorwaarde is dat je gekoppelde iPhone dan wel iOS 9.1 kent. Je kunt met je slimme horloge met spraak, emoji en snelle antwoorden antwoorden op berichten. Je bespaart dus ook tijd met het slimme klokwerk van Apple die je om je pols hebt hangen met de nieuwe iOS-update!

Beschikbaar voor ontwikkelaars vanaf iOS 9

Bij de berichtenapplicatie van Apple kon je al langer reageren op deze manier. Aangezien de Quick Reply-functie voor ontwikkelaars vanaf iOS 9 beschikbaar was verwachten we dat het niet lang zal duren voordat de meeste apps deze functie kunnen. Handig is-ie in ieder geval zeker.

Ben jij een WhatsApp-fan?

Dan ken hopen we dat je deze elf handige WhatsApp-instellingen kent! Check snel of je van de instellingen op de hoogte bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo antwoord je vliegensvlug met de nieuwe WhatsApp Quick Reply-functie
Sluiten