Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 dec 2019

Zo gebruik je Netflix op de Xbox One: genieten van 4K

Vandaag de dag is het mogelijk om Netflix eigenlijk op elk device wel af te spelen. Mocht je een dikke 4K-televisie in huis hebben staan, dan is het wel zo handig om gebruik te maken van een device welke deze resolutie zonder problemen aan kan. De Xbox One S of de Xbox One X bijvoorbeeld. Dat is het ideale device om Netflix mee af te spelen. Via deze simpele stappen laten we zien hoe makkelijk dat is.

Netflix op je Xbox One

Netflix Xbox One
Het spreekt voor zich dat je eerst je Xbox One aanzet en inlogt met de Gamertag die bij jouw account hoort. Ook gaan we er vanuit dat je al je spelcomputer met het internet hebt verbonden. Wanneer je dat hebt gedaan, dan ga je in het menu naar Apps en vervolgens naar Browse Apps. Hier ga je op zoek naar de Netflix app. De kans is groot dat je hem makkelijk ziet staan, maar als dat niet zo is, dan moet je even de naam invullen en kom je alsnog bij de app terecht.

Netflix Xbox One
Die is zometeen heel blij met Narcos in 4K! (Bron: Nicolas Gras)

Vervolgens download je de app en wanneer dat gedaan is, wordt de app automatisch geopend. Daarna vul je je inloggegevens in en krijg je toegang tot Netflix. Het is aan te raden om nu op zoek te gaan naar films en series die in een 4K-resolutie beschikbaar zijn, om op die manier het maximale uit je Xbox One X te halen. Narcos is daar een goed voorbeeld van.

Sluit je daarna je Xbox One af en ga je de volgende keer weer Netflix kijken? Dan moet je de app vinden in het menu Video en vervolgens ga je daar naar My Video Apps. Hier staat als het goed is Netflix bij en word je daarna automatisch ingelogd. Op die manier kun je weer verder gaan met je favoriete films en series.

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met de Xbox One? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Zo gebruik je Netflix op de Xbox One: genieten van 4K
Sluiten