Zo goed als nieuw: Star Trek ziet er geweldig uit in superbreedbeeld!

Je staat er misschien niet bij stil, maar beeldratio heeft niet alleen invloed op hoe je een opname bekijkt. Ook hoe een film of serie gemaakt wordt hangt nauw samen met de technologische standaard. Tegenwoordig is bijna iedereen gewend aan 16:9 (breedbeeld), waardoor oudere films er een beetje uitzien alsof ze ‘ingeblikt’ zijn.

De originele Star Trek-serie werd gemaakt voor televisieschermen, in een tijd dat het bijna vierkante 4:3-formaat de standaard was. Designer Nick Acosta keek onlangs weer eens naar de serie waarmee hij opgroeide. Het viel hem op dat de serie stukken ‘kleiner’ aanvoelde dan toen hij hem als kind bekeek. Hij besloot om scènes uit Star Trek zo wijds en indrukwekkend te maken zoals hij ze zich herinnerde. Dit deed hij door verschillende frames van de website Trekcore aan elkaar te plakken: op deze manier maakte hij fantastische superbreedbeeldpanorama’s!

 
Bijzonder om te zien hoe de ouderwetse (misschien zelfs een beetje oubollige) Star Trek er ineens weer helemaal eigentijds uit ziet! Op de website van Nick Acosta vind je nog meer mooie voorbeelden!

Reageer op artikel:
Zo goed als nieuw: Star Trek ziet er geweldig uit in superbreedbeeld!
Sluiten