Zo groot zijn de PS5 en Xbox Series X als je kijkt naar je televisie

Dit najaar krijgen we met de Xbox Series X en de PS5 twee nieuwe krachtige spelcomputers voorgeschoteld. Maar deze spelcomputers zijn ook behoorlijk groot. Maar hoeveel ruimte heb je nou daadwerkelijk nodig?

We weten de verschillende maten van de Xbox Series X en de PS5. En daaruit blijken dat ze echt een tikkie groter zijn dan dat we nu gewend zijn van de huidige spelcomputer. Nu heeft iemand een aantal handige illustraties gemaakt die laten zien hoeveel ruimte je nodig hebt in je gamekamer.

De groottes van de PS5 en de Xbox Series X

Goed, de PS5 en de Xbox Series X zijn dus groot. Laatst zagen we al wat afbeeldingen voorbij komen waarbij de afmetingen van de spelcomputer werden gegeven. En daaruit bleek al dat met name de PS5 een redelijke unit is. Deze gaat groter zijn dan de originele Xbox of de originele PlayStation 3. Wanneer je op dit moment je spelcomputer in een kastje hebt staan en hoopt dat de opvolger daar ook past, dan hebben we waarschijnlijk slecht nieuws: dat gaat hem niet worden. De grootste kans is dat je de nieuwe spelcomputer naast je televisie moet plaatsen. De artiest Kei Sawada toont op Twitter hoe het er in perspectief uit ziet. Ten eerste een PlayStation 5 naast een niet al te grote televisie.

En vervolgens de setting waarbij je een staande en een liggende PS5 hebt, daartussen een Xbox Series X propt en ook nog een PlayStation 4 en Nintendo Switch hebt staan. Hopelijk zijn je HDMI-kabels in dat geval lang genoeg om bij de televisie te komen.

Tijd om te verhuizen

Om een lang verhaal kort te maken: de PS5 en de Xbox Series X zijn grote spelcomputers. Tijd om te verhuizen is wellicht wat overdreven, maar ik hoop wel dat je niet in een relatie zit waarbij het in beeld brengen van de spelcomputer in de huiskamer een heikel punt is.

Reageer op artikel:
Zo groot zijn de PS5 en Xbox Series X als je kijkt naar je televisie
Sluiten