Zo installeer je Bixby op de Samsung Galaxy S7

Het blijkt dat je een van de meest indrukwekkende functies van de Galaxy S8 ook gewoon op de Galaxy S7 Edge kunt installeren. Dan hebben we het natuurlijk over Bixby. We leggen je uit hoe dat in zijn werk gaat.

Samsung Galaxy S8: maak kennis met Bixby

Met de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ breekt er een nieuw tijdperk aan voor Samsung. Niet vanwege de hardware, maar door de software. Met de nieuwe vlaggenschepen lanceert de Koreaanse fabrikant namelijk zijn langverwachte slimme assistent: Bixby. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Bixby de assistent wordt die alle slimme producten van Samsung met elkaar verbindt. Volgens de techgigant gaat Bixby niet rechtstreeks de strijd aan met Siri en Google Assistant. De assistent moet meer een subtiele aanvulling worden, een stukje software dat zich aan je aanpast, dan een nieuwe vriend waar je de hele dag tegen praat.

Samsung Galaxy S7 en andere Samsung smartphones

Hartstikke interessant, maar het duurt nog even voor de Galaxy S8 in Nederland uitkomt. Gelukkig hoef je het nieuwe vlaggenschip niet aan te schaffen om met Bixby aan de slag te gaan. Handige gebruikers zijn er namelijk achter gekomen dat de assistent ook gewoon op de Samsung Galaxy S7 werkt, en zelfs oudere Samsung smartphones. Met een grote maar: ze moeten wel op Android 7.0 Nougat of hoger draaien.

Samsung Galaxy S8 Bixby

Bixby installeren

Heb je een Samsung smartphone met Nougat en wil je met Bixby aan de slag? Volg dan de onderstaande stappen. Je hoeft er niet je toestel voor te rooten, dus iedereen kan met de assistent aan de gang. Houd er wel rekening mee dat de assistent enkel in het Engels en Koreaans beschikbaar is op het moment van schrijven.

[accordion title=”Installeer Bixby op de Samsung Galaxy S7″]

 • Download en installeer de Galaxy S8 launcher
 • Download en installeer de Bixby APK
 • Houd je homeknop lang ingedrukt om de Galaxy S8 launcher te openen
 • Activeer Bixby

 • Start je toestel opnieuw op (reboot)
 • Swipe naar links, en je hebt Bixby!
  • [/accordion]

   Let er wel op dat het installeren van Bixby niet voor iedereen even soepel zal lopen en dat er dus enige bugs of crashes kunnen voorkomen. Het installeren ervan is dus geheel op eigen risico. Wel kun je de installatie van de app ongedaan maken, simpelweg door het te verwijderen in de Applicatie-categorie van jouw telefoon.

   Zit je er trouwens aan te denken om toch voor de Samsung Galaxy S8 te gaan? Lees dan hier onze preview van het toestel.

   Reageer op artikel:
   Zo installeer je Bixby op de Samsung Galaxy S7
   Sluiten