Barry Kraakman
Barry Kraakman 19 mei 2015

Zo kan het ook! Stevige brug van 20.000 vellen papier gemaakt

De mogelijkheden met papier zijn eindeloos; van papieren robot tot het maken van muziek op papier; het kan allemaal. Een brug van papier waren we nog niet tegengekomen, tot dit project van de Britse kunstenaar Steve Messam. Uit twintigduizend vellen rood papier heeft ‘ie een brug gebouwd die het gewicht van één persoon (plus hond) kan dragen.

Tijdelijke tentoonstelling

De brug is onderdeel van een tijdelijke tentoonstelling en gebouwd met het doel verschillende weersomstandigheden, nieuwsgierige wandelaars en rondzwervende dieren te overleven. De kunstenaar heeft voor de bouw een houten vorm gebruikt. Hierop werden alle vellen papier, zonder enige vorm van bindingsmiddel, tegen elkaar gestapeld tot de uiteindelijke brug. Dankzij de boog-vorm houdt het papier stand en was het mogelijk deze houten vorm weg te halen. Wanneer de tentoonstelling is afgelopen zal het papier terug gaan naar de fabriek, waar deze vervolgens worden gerecycled. Het steen, dat in beide voeten zit, komt uit de directe omgeving. Naast het verbluffende uiterlijk is-ie dus ook ontzettend milieuvriendelijk.

Een mooi stukje kunst waar je voor de verandering wél aan mag komen. Wij houden hier wel van. En de brug misstaat niet eens tussen de prachtige heuvels van het Lake District.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo kan het ook! Stevige brug van 20.000 vellen papier gemaakt
Sluiten