Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 27 mrt 2018

Zo kom je er precies achter wat Facebook allemaal van je weet

Het begon ooit zo leuk: Facebook. Een handige tool om met vrienden ervaringen te delen. Inmiddels is Facebook niet meer weg te denken. Nog altijd is het een plek waar je op de hoogte kunt blijven van wat er in de wereld om je heen gebeurd. Naast de ervaringen van vrienden kun je op die manier bijvoorbeeld merken volgen en ben je altijd up to date.

Er is alleen één nogal groot probleem aan Facebook. De website heeft in de afgelopen jaren heel veel informatie verzameld over zijn gebruikers. En daar zitten wat dingen bij die je misschien niet wilt delen.

Zeker nu het bedrijf onder vuur ligt met zijn privacy problemen, is het een goed moment om te kijken wat zij allemaal over je weten. Zo kom je er achter wat er allemaal wordt geregistreerd.

Zo kom je er achter wat Facebook allemaal van je weet

Het ligt natuurlijk voor de hand dat het bedrijf heel wat van je weet, maar wat precies? Om daar achter te komen, kun je je archief gaan downloaden en dan kom je er achter dat Facebook bijvoorbeeld alle telefoonnummers uit jouw telefoon weet.

Zo heb ik heel wat mensen in mijn telefoon staan van meer dan vijftien jaar geleden en ik niet weet hoe die mensen in het echt heten (ik heb enkel de nickname) en of die sowieso op de site zitten.

Maar als je je gegevens downloadt, dan zie je dat Facebook die nummers gewoon heeft. Op die manier zou het zomaar kunnen dat je via aanbevelingen opeens bij vrienden terecht komt.

Facebook

Daarnaast kun je bijvoorbeeld zien waneer je met bepaalde mensen vrienden bent geworden en wanneer je hen als vriend hebt verwijderd. Mooie manier om herinneringen aan de irritante mensen uit je leven op te halen.

Je kunt zelf je archief downloaden door naar je settings te gaan en daar te kiezen voor ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens.’ Vervolgens moet je even wachten en krijg je later een mail met een downloadlink.

Vervolgens heb je een zip-bestand dat je kunt openen en kunt ontdekken wat je allemaal hebt achtergelaten op de site.

Reageer op artikel:
Zo kom je er precies achter wat Facebook allemaal van je weet
Sluiten