Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 feb 2019

Zo komen films aan al die oude elektronica

Bij het maken van films en series die zich in het verleden afspelen, moet je als filmmaker goed nadenken over hoe alles er destijds uitzag. Natuurlijk, een groot gedeelte kun je vandaag de dag via CGI namaken. Maar het is ook wel handig als jouw acteurs met fysieke oude objecten aan de slag kunnen gaan. Zo zie je in films en series oude televisies in de huiskamer staan of dat men gebruik maakt van een ouderwetse telefoon. De grote vraag die je je waarschijnlijk nooit hebt gesteld, is waar al die elektronica vandaan komt. Daar hebben we vandaag het antwoord op.

Alle elektronica uit films

Nu is het niet zo dat alles uit één plek wordt gehaald. Maar in de wijk Brooklyn in New York is een groot warenhuis te vinden waar men er een doel van heeft gemaakt om oude meuk te verzamelen. Enerzijds omdat de eigenaren gewoon zwaar enthousiast worden van de oude elektronica. Anderzijds omdat ze filmstudios een manier bieden om in hun films echt oude elektronica te gebruiken. De mensen van Gizmodo gingen langs bij één zo’n warenhuis en namen de onderstaande video op.

Er zijn in totaal meer dan 2.000 voorwerpen te vinden in dit warenhuis. Daarbij heb je de keuze uit oude televisies en telefoons, maar ook nostalgische gamingdevices zoals de NES, Game Boy en de Commodore. Zij verzamelen nog altijd voorwerpen in en zorgen er voor dat ze in een goede conditie blijven. Daarnaast is het voor filmmakers fijn dat ze daadwerkelijk het warenhuis in kunnen om daar te zien wat er allemaal te halen is.

Zij hebben uiteindelijk samengewerkt met makers van series Saturday Night Live, The Americans, Orange is the New Black en nog veel meer. Dus als je een keer iets ouds qua elektronica voorbij ziet komen in die show, dan weet je nu waar het vandaan komt.

Reageer op artikel:
Zo komen films aan al die oude elektronica
Sluiten