Hoe Ubisoft zoveel Assassin’s Creed-games kan maken

Lang was het een traditie in gameland: aan het einde van elk jaar komt er een nieuwe Assassin’s Creed-game uit. De traditie werd verbroken na de release van Assassin’s Creed Syndicate en werd eigenlijk al ingezet door zijn voorganger Assassin’s Creed Unity. Er werd besloten om wat meer adempauze tussen de releases te brengen, zodat ontwikkelaars meer tijd hadden om echt een goed nieuw deel neer te zetten. En dat is hen gelukt met de release van Assassin’s Creed Origins. Toch is het even goed om terug te kijken hoe Ubisoft het de afgelopen jaar voor elkaar heeft gekregen. Iets dat zij tijdens de afgelopen Game Developpers Conference naar buiten bracht.

Verschillende studios voor verschillende Assassin’s Creed-games

En daarbij kwam aan het licht dat we eigenlijk al lang wisten: er zijn meerdere teams die zich bezig houden met de reeks. Het begon ooit bij het vaste team in Montreal.

Vervolgens was het het team in Singapore dat voor het eerst mocht gaan helpen. En inmiddels zijn er zijn er vier studios en zeven verschillende teams die zich op de reeks hebben gestort, zoals je in het onderstaande overzicht kunt zien.

Assassin's Creed

Ook is het grappig om te zien dat Assassin’s Creed Unity, de game waarmee de serie eigenlijk min of meer instortte, qua ontwikkeling eerder in ontwikkeling was dan Assassin’s Creed Black Flag. Dat terwijl Black Flag eerder uitkwam.

Dat heeft naar verluid alles te maken met het vertrek van Patrice Désilets, de grote man achter de reeks, waarna er geen goede leiding was.

Vandaag de dag is de reeks net als vele andere Ubisoft-games een project waar diverse teams aan werken en iedereen op zijn eigen manier een steentje bijdraagt. Zo is een groot deel van Assassin’s Creed Origins gemaakt door teams uit Sofia en Singapore.

Dat is overigens niet ten koste gegaan aan de kwaliteit, want het laatste deel in de serie is een absolute topgame, zoals je in onze review kunt lezen.

Reageer op artikel:
Hoe Ubisoft zoveel Assassin’s Creed-games kan maken
Sluiten