Jelle van Es
Jelle van Es Games 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo krachtig en snel is de Xbox Series X: specs onthuld

Als alles goed blijft gaan, dan kunnen we eind dit jaar aan de slag met de Xbox Series X. Door de coronacrisis moeten we dat nog even afwachten, maar dat neemt niet weg dat Microsoft druk bezig is om nieuwe dingen te laten zien.

In een nieuwe post op hun blog heeft het bedrijf wat meer verteld over de technische aspecten van de Xbox Series X. Zoals je kunt verwachten, gaat het de meest krachtige Xbox ooit worden.

De kracht van de Xbox Series X

Wanneer de Xbox Series X p de markt komt, dan wordt deze voorzien van een 8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU, een 12 TFLOPS en 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU gebaseerd op een 7nm process. Daar komt nog eens 16GB aan GDDR6 RAM bij en een opslag van een 1TB custom NVME SSD storage drive. Verder maakt de spelcomputer gebruik van een 4K UHD Blu-Ray Drive en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een 1 TB Expansion Card, die voor eenzelfde soort opslag zorgt. Tevens kun je nog een externe harde schijf er aan hangen die gebruik maakt van USB 3.2.

Maar wat betekent dit in de praktijk? Kort door de bocht moet het er voor zorgen dat de Xbox Series X een krachtige spelcomputer gaat zijn. Het moet min of meer standaard worden dat je straks games met een 4K-resolutie kunt spelen terwijl dat op 60 frames per seconden loopt. Dat laatste moet uiteindelijk ook op te zijn te schalen naar 120 frames per seconden. Daarnaast moet de nieuwe harde schijf er voor zorgen dat je veel minder last hebt van laadtijden. In een techdemo zie je het verschil in laadtijden tussen de Series X en de Xbox One X.

Een andere mogelijkheid die de Xbox Series X heeft, is die van Quick Resume. Daarmee is het mogelijk om makkelijk tussen games te schakelen en verder te gaan waar je gebleven was. Ideaal dus als je meerdere games tegelijkertijd speelt en niet telkens alles helemaal in wilt laden. Ook daar is een techdemo van uitgebracht.

Verder wordt er gebruik gemaakt van Raytracing, waardoor licht op een natuurlijkere manier in games wordt verwerkt, en worden games die op de Xbox One verschenen vaak voorzien van een betere framerate. Meer hierover lees je in de blog van Microsoft. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo krachtig en snel is de Xbox Series X: specs onthuld
Sluiten