Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 28 dec 2018

Zo lang doe je er over om een LEGO-hoofd uit te poepen

Als volwassene zul je het waarschijnlijk niet doen, maar als kind is de kans aanwezig dat je wel eens een LEGO-blokje in hebt geslikt. Eerlijk is eerlijk, het ziet er soms uit als een snoepje. Als ouder wil je dat voorkomen omdat je met het risico te maken hebt dat je er in kunt stikken. Gelukkig komt het vaak goed en poep je uiteindelijk de LEGO er zelf uit. Maar hoe lang duurt dat nou? Om daar antwoord op te krijgen hebben een zestal dokters in het Verenigd Koninkrijk diepgravend onderzoek gedaan.

Een LEGO-hoofd eten voor de wetenschap

Volgens de doktoren moet je het onderzoek overigens niet al te serieus nemen. Ze wilden gewoon kijken wat er gebeurde. Daarvoor pakten ze een LEGO-hoofd en een glas water en werd het geheel zo ingeslikt. De onderstaande video laat zien hoe dat precies gebeurde.

Vervolgens was het een kwestie van wachten en kijken wat er gebeurde wanneer men naar de wc ging. En jawel, daarvoor moesten zij dus echt gaan kijken of het LEGO-hoofd in de wc te vinden was. Yuk. Uiteindelijk kwam men tot een gemiddelde van hoe lang het duurde voordat men het gele hoofd weer terugzagen.

Het gemiddelde lag op 1,71 dagen. Dus als je ooit zoveel honger hebt dat je per ongeluk een LEGO-blokje naar binnenwerkt, dan blijft het plastic niet heel erg lang in je buik. Toch was er één van de onderzoekers die het LEGO-hoofd niet terugvond. Wellicht dat het blokje voor altijd in de maag van de gebruiker zit en deze pas na een operatie tevoorschijn komt.

LEGO

Met het onderzoek willen de doktoren de ouders van kinderen die een stuk speelgoed naar binnen slikken geruststellen. Zolang men er niet in stikt, komt het waarschijnlijk wel goed en hoef je niet na elke poepbeurt kijken of het voorwerp er uit is.

Reageer op artikel:
Zo lang doe je er over om een LEGO-hoofd uit te poepen
Sluiten