Jelle van Es
Jelle van Es Tech 17 sep 2018

Elon Musk onthult design van ruimteschip SpaceX

We komen steeds dichterbij de mogelijkheid om zelf een reis naar de ruimte te maken. Momenteel heb je daar nog twee dingen voor nodig: geduld en geld. Het is namelijk nog niet zo ver, maar als het aan SpaceX ligt, komt daar snel verandering in. Zij werken nu druk aan hun BFR, een ruimteschip dat in staat is om meerdere passagiers tegelijkertijd de ruimte in te schieten. En wie anders dan Elon Musk heeft nu wat plaatjes van het ding op het internet gegooid.

De BFR van SpaceX

En uiteraard heeft hij dat via zijn Twitter-account gedaan. Het gaat om twee nieuwe renders die je een beetje een idee geven hoe het ding er uitgaat ziet. Opvallend daaraan is de grootte van de BFR. Hij is maar liefst 106 meter lang en zou voorzien zijn van veertig kamers, waar in totaal zo’n honderd mensen tegelijkertijd in plaats kunnen nemen. Als die allemaal een aanzienlijk bedrag neerleggen, dan zou SpaceX daar ook een dikke winst uit kunnen halen.

SpaceX

Naast de grootte is de BFR uitgerust met 31 Raptor engines om hem in de lucht te schieten en daarna zijn er nog 7 Raptor engines om hem daarna nog goed aan te sturen.

SpaceX

En er is vraag naar. Vandaag zal SpaceX bekend gaan maken wie de eerste passagier is die zich heeft opgegeven voor een ruimtereis. Elon Musk zelf heeft gehint op een Japanner, waarna het roddelen is begonnen. Momenteel wordt vooral gedacht aan de ondernemer Yusake Maezawa, maar ook de game-ontwikkelaar Hideo Kojima zou een naam zijn die de ruimte ingeschoten kan gaan worden. Later vandaag zal het nieuws daadwerkelijk naar buiten komen. Hopelijk wordt dan ook bekend op wat voor termijn de ruimtereis realiteit wordt.

Wil je meer lezen over SpaceX? Bezoek dan ons overzicht met alles over het bedrijf en waar zij mee bezig zijn.

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult design van ruimteschip SpaceX
Sluiten