Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 mrt 2018

Zo speel je Far Cry 5 in tien minuten uit

Deze week is het eindelijk zover: we kunnen aan de slag met Far Cry 5. Een game waar wij sinds afgelopen week mee bezig zijn en ons enorm goed bevalt. De review van de game volgt dan ook snel. Maar wacht daar zeker niet op: Far Cry 5 is simpelweg de moeite waard en weet ons na een paar dagen speelplezier nog altijd te boeien. Mocht je echter in tijdnood zitten en eigenlijk zo snel mogelijk de credits over je scherm voorbij wilt rollen, dan hebben we ook goed nieuws. Je kunt de game namelijk in tien minuten uitspelen.

Far Cry 5 in tien minuten

Daarmee maakt de game een knipoog naar Far Cry 4. In die game kon je er voor kiezen om aan het begin van je avontuur niet op de vlucht te slaan, maar gewoon te blijven zitten. Vervolgens kwam de badguy van die game terug en nam hij je op in zijn familie. Einde verhaal. Far Cry 5 doet ongeveer hetzelfde.

Far Cry 5

Spoilers

En voordat je op de onderstaande video gaat klikken, willen we wel een kleine spoiler waarschuwing geven. Het toont namelijk het begin van de game. Dat is dus iets dat iedereen gaat meemaken, maar de opening heeft Ubisoft tot nu toe niet getoond. Als je de complete ervaring niet wil bederven, dan is het misschien verstandig om de video over te slaan.

De manier waarop je hem in tien minuten uit kunt spelen, heeft te maken met de keuze die je maakt. Je moet eigenlijk de grote badguy van de game, Joseph Seed, in de handboeien slaan, waarna alle ellende begint. Weiger je dat, dan loop je de deur uit en laat je de ellende voor wat hij is. Grappig om te zien, maar neem maar van ons aan: het is veel leuker om hem wel in de handboeien te slaan. De chaos die daarna plaatsvindt is een voorbode op de rest van de voortreffelijke game.

Far Cry 5 komt morgen uit op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Naast het avontuur heeft de game ook veel multiplayermogelijkheden in de speciale Far Cry Arcade.

Reageer op artikel:
Zo speel je Far Cry 5 in tien minuten uit
Sluiten