Redactie
Redactie Gesponsord 2 jan 2020

Zo speel jij de held in je eigen actiefilm

Altijd al gedroomd om in een actiefilm met Bruce Willis te spelen? Waar je jezelf van een gebouw gooit en in een bloedstollende achtervolging met de politie terechtkomt? Op het #withGalaxy platform van Sams​ung vind je allemaal creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. En dus zo ook hoe je thuis een spannende motorscène filmt – zonder dat je daar een grote filmset of zelfs je motorrijbewijs voor nodig hebt!

De perfecte achtergrond

Waar ze in Hollywood vaak een green screen gebruiken om hele werelden na te bootsen terwijl de acteurs gewoon in de studio staan, kan je dit thuis makkelijk nabootsen met een grote smart tv. Ga op zoek naar een achtergrondvideo met muren en lichten die achterlangs voorbijflitsen om zo een hoge snelheid in een tunnel te suggereren. Om je actiefilm echt te laten lijken, mogen er straks natuurlijk geen TV-randen in beeld te zien zijn. Wij gebruikten de ‘withGalaxy tunnel video’ die je hier kunt downloaden: https://we.tl/t-eObjhJBRW9

Styling is alles

Als acteur in je eigen actiefilm moet je natuurlijk ook helemaal strak in het pak. Trek een stoer jack aan en doe een grote zonnebril op om het plaatje af te maken. Zet vervolgens een kruk of stoel voor de grote tv en klim op je ‘motor’. 

Om het zo echt mogelijk te laten lijken, heb je ook een ‘stuur’ nodig. Dit hoeft geen echt stuur te zijn, maar kan ook een stok of  een hockeystick zijn, waardoor het lijkt alsof je op een motor zit. Gebruik je creativiteit: een ventilator of bladblazer (!) zorgen ervoor dat je haren vol in de wind komen. Alsof je 180 km/u gaat. 

actiescene
bron: Samsung

Finishing touches

Normaal gesproken wil je je camera zo stil mogelijk houden om iets moois te filmen. Maar bij deze scène is het juist beter als je de camera schokkerig beweegt, zodat het nog realistischer wordt. Een coole of zwoele blik in de camera mag ook niet ontbreken. Je kunt je video zowel staand als liggend filmen, als je er maar voor zorgt dat de randen van de tv niet in beeld komen.

Voor het ultieme tunnel-effect vraag je of 1 of 2 vrienden met een lamp heen en weer willen zwaaien. Het licht dat in je zonnebril en over je hoofd en bovenlichaam beweegt, geven het shot nog meer snelheid en dynamiek. 

Creëer meer met je smart​phone

Een spannende actiescène nabootsen is niet het enige wat je kan doen met je smartphone. In deze video zie je hoe je bijvoorbeeld ook mysterieuze selfies kan maken of zelfs foto’s met een onderwatereffect creëert.

Ook zo enthousiast geworden over deze fotohack? Op het  #withGalaxy platform van Sams​​ung vind je nog meer creatieve video’s en coole foto- en filmshoot ideeën. Laat je inspireren, bekijk tutorials van andere creators en… create content like a pro!

in samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Zo speel jij de held in je eigen actiefilm
Sluiten