Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 4 aug 2015

Geen zin in de wachtrij? Direct updaten naar Windows 10 doe je zo

Windows 10 is al bijna een week geleden vrijgegeven. Toch wachten sommige gebruikers nog steeds op de notificatie met het bericht dat de update klaar staat om geïnstalleerd te worden. Via het bestand dat Microsoft online heeft gezet is wachten echter overbodig. Wij leggen uit hoe jij per direct naar het nieuwste besturingssysteem kunt updaten.

Downloaden

Voor een update van het besturingssysteem is het altijd verstandig om een backup van je gehele PC te maken. Als je op Windows 7 of 8.1 werkt, kun je het installatiebestand op de site van Microsoft downloaden. Download vervolgens de bijbehorende 32- of 64-bit tool, afhankelijk van de versie waar je huidige systeem op draait. Klik met de rechtermuisknop op ‘Mijn Computer’ of ‘Deze PC’ en ga naar ‘properties’ (eigenschappen). Onder ‘systeem type’ kun je controleren welke versie nodig is.

Installeren

Zodra je de juiste tool hebt gedownload, is het een kwestie van de tool draaien. Deze begint met downloaden en zal het installatieproces starten als de download klaar is. Voor de installatie krijg je drie opties met betrekking tot het installatieproces; zorg dat je de optie waarbij persoonlijke bestanden en apps worden behouden aanklikt. Een paar herstarts later is Windows 10 geinstalleerd en kun je verder waar je gebleven was, maar dan op ‘t nieuwe besturingssysteem. Bevalt ‘t toch niet zo goed? Downgraden is simpel: ga naar ‘instellingen’ > ‘update & beveiliging’ en kies de optie om terug naar Windows 7 of 8.1 te gaan. Easy!

Check ook:

Reageer op artikel:
Geen zin in de wachtrij? Direct updaten naar Windows 10 doe je zo
Sluiten