Zo verwijder je de social media-accounts van iemand die is overleden

Het verliezen van een dierbaar persoon is nooit gemakkelijk. Alle emoties die op je afkomen en je zult eventueel persoonlijke zaken moeten regelen zoals het organiseren van de begrafenis. En heb je er al over nagedacht wat je met al die social media-accounts moet doen?

In het begin kunnen vrienden van de overledenen berichten achterlaten voor morele steun. Maar hierna is het misschien wel slim om de accounts te verwijderen. Dit in verband met de identiteit van de overledenen. Als je besluit om alle accounts te verwijderen, hebben we hier een aantal tips verzameld om je het zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Deze tips kun je gebruiken als je het wachtwoord niet weet van de overledenen. Als je dit wel weet, dan kun je naar Just Delete Me gaan en zo binnen een paar klikken de accounts verwijderen.

Facebook

Bij Facebook krijg je de mogelijkheid om voor de overledene een herdenking-status te selecteren, maar het is ook mogelijk om het account helemaal te verwijderen.

Voor een herdenking-status of voor het verwijderen van het Facebook-account zul je dit formulier moeten invullen. Hier moet je documentatie uploaden zoals een overlijdensakte, het geboortebewijs van de overledene of juridisch bewijs van bevoegdheid. Dit is nodig om te bewijzen dat diegene ook echt is overleden.

 

Twitter

In tegenstelling tot Facebook, kun je bij Twitter het account deactiveren. Om dit te kunnen doen moet je Twitter een heleboel informatie mailen zoals: gebruikersnaam van de overledene, een kopie van de overlijdensakte en een kopie van jouw ID.

Als dit al niet genoeg was, moet je Twitter ook nog een ondertekende verklaring sturen met de volgende informatie: je voor- en achternaam, je e-mailadres, je contactinformatie, je relatie met de overledene, een geschreven aanvraag voor het deactiveren van het account en een beschrijving van de details van het account (als het account een andere naam heeft dan er op de overlijdensakte staat).

Deze informatie moet je vervolgens opsturen of faxen naar het volgende adres:

Twitter, Inc.
c/o: Trust & Safety
1355 Market St., Suite 900
San Francisco, CA 94103
Fax : 1-415-865-5405

Als je alles hebt gestuurd of gefaxt zal een vertegenwoordiger van Twitter contact met je opnemen om het proces te voltooien.

 

Instagram

Instagram is van Facebook, dus deze stappen zijn eigelijk hetzelfde. Je moet dit formulier invullen en de overlijdensakte uploaden. Hier heb je echter geen herdenkingstatus.

 

LinkedIn

Net zoals bij Facebook en Instagram zul je bij LinkedIn een online formulier in moeten vullen. Informatie zoals de naam van de overledene, de e-mail van de overledene, de naam van het bedrijf waar hij of zij voor het laatst heeft gewerkt en je relatie met de overledene. Als je het formulier hebt ingevuld zal een vertegenwoordiger van LinkedIn contact met je opnemen.

 

Pinterest

Bij deze website moet je een e-mail sturen naar het volgende adres: [email protected] Deze e-mail moet de volgende informatie bevatten: je volledige naam, volledige naam van de overledene, e-mail van de overledene, de link van de Pinterestpagina, gebruikersnaam, een bewijs van overlijden en de relatie met de overledene. Dit moet je bewijzen met bijvoorbeeld een trouwakte. Als je alle informatie hebt gemaild zal een vertegenwoordiger van Pinterest contact met je opnemen.

 

Tumblr

Net zoals bij Pinterest, moet je bij Tumblr een e-mail sturen om aan te vragen dat het account wordt verwijderd. Stuur een email naar [email protected] met de volgende informatie: een link naar het Tumblr-account of de gebruikersnaam. Hierna zul je in contact komen met een vertegenwoordiger van de website. Deze zal om de nodige documenten vragen om het proces te voltooien en het account te verwijderen.

Reageer op artikel:
Zo verwijder je de social media-accounts van iemand die is overleden
Sluiten