Kiara Angelino
Kiara Angelino Fotografie 10 maart 2017

What The Lens: met deze tool vind jij de perfecte cameralens

Het is niet altijd gemakkelijk om de perfecte foto te maken. Je skills zijn belangrijk, maar de cameralens is dat natuurlijk ook. Er zijn zó veel cameralenzen, maar welke past nou het beste bij jou?

cameralens

Ben je net pas begonnen met fotograferen? Dan is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste lens te kiezen. Jij weet wat je het liefst in beeld wil brengen, maar de juiste lens kiezen is een ander verhaal. De website ‘What The Lens’ kan je daarbij een handje helpen.

What The Lens geeft allerlei informatie over bepaalde foto’s. Wil je bijvoorbeeld weten welke camera of lens er bij een foto gebruikt is? Dan zit je bij What The Lens goed.

Hoe vind ik dé perfecte lens?

Het enige wat je doet is twintig prachtige foto’s uitkiezen. Op basis van de gekozen foto’s wordt er een gedegen advies gegeven. De tool zegt welke camera en cameralens het beste bij je passen. Er kunnen uit verschillende categorieën foto’s worden gekozen.

What The Lens

Terwijl je foto’s selecteert, kun je de details van een foto ook zien. Je hoeft alleen met je muis over de foto te vegen. De naam van de camera en cameralens verschijnen dan op het scherm.

Ik heb geen Canon, maar een Nikon-lens

Ben jij geen Nikon- maar een Canon-fan? Dan kun je, voordat je de selectie maakt, je favoriete merk uitkiezen. Deze database wordt continue bijgevuld dus als jouw favoriete merk er nog niet staat komt ‘ie vanzelf.

Ik heb een lens gevonden, wat nu?

Heb je de lens gevonden die bij jou past? Dan kun je ‘m direct bestellen. Logisch! Wil je nog een keer foto’s selecteren om er zeker van te zijn dat de lens bij je past? Je kunt dan simpelweg met dezelfde categorie verder gaan of een andere categorie selecteren.

What The Lens

Ben jij nog een beginner en wil je het fotograferen meteen goed aanpakken? Bekijk hier tips over belangrijke regels tijdens het fotograferen. Heb jij al meer ervaring met fotograferen? Bekijk dan deze toffe 360-graden lens.

Reageer op artikel:
What The Lens: met deze tool vind jij de perfecte cameralens
Sluiten