Barry Kraakman
Barry Kraakman Google 6 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

YouTube-app speelt video’s automatisch op home-scherm, zo zet je het uit

Na Facebook, Twitter en Instagram kan YouTube natuurlijk niet achterblijven. Met een app-update, die binnenkort wordt uitgerold, gaat de dienst video’s in de smartphone-app automatisch afspelen.

YouTube Autoplay

De functie gaat door onder de naam ‘YouTube Autoplay’. Gebruikers van YouTube Premium herkennen de functie misschien al. Bij het openen van de app beginnen video’s op ‘Home’ automatisch met afspelen. Zonder geluid weliswaar. Indien beschikbaar wordt de automatische ondertiteling getoond.

Volgens YouTube zien gebruikers zo beter wat er precies in de video wordt behandeld. Deze functie moet er dan ook voor gaan zorgen dat je als gebruiker minder hoeft te zoeken.

De keuze is aan jou

De nieuwe feature wordt over een periode van een aantal weken geleidelijk uitgerold. Het kan dus zijn dat je nog even moet wachten tot je gebruik kunt maken van deze functie. Als je er op zit te wachten, natuurlijk. Want hoewel het standaard aan zal staan, kan je er voor kiezen om het uit te schakelen. Tap in de iPhone-app op je profiel (rechtsboven), ga naar ‘instellingen’ en schakel ‘AutoPlay on Home’ uit.

Volgens Google hoef je niet bang te zijn dat AutoPlay je databundel opschrokt bij het openen van de app. Het is zo gebouwd dat het weinig extra data verbruikt. Ben je fan van de nieuwe functie, maar heb je een (te) kleine databundel? Dan is het ook mogelijk om AutoPlay alleen in te schakelen als je met een WiFi-netwerk bent verbonden. Ook dit is onder ‘instellingen’ te regelen.

Het is goed om te zien dat YouTube functies uit de Premium-dienst voor niet-betalende gebruikers beschikbaar stelt. Al zijn er wel een paar andere functies die wat ons betreft meer bijdragen aan een goede gebruikerservaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
YouTube-app speelt video’s automatisch op home-scherm, zo zet je het uit
Sluiten