Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gadgets 9 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo werkt de Apple Watch samen met Apple Pay, én de iPhone 5

Apple had al laten weten dat de Apple Pay-functie van de Apple Watch ook zou werken met de iPhone 5 (C+S), en heeft een tipje van de sluier opgelicht. Je iPhone 5 heeft geen NFC-chip, maar de Apple Watch zelf wel. Zodra je de telefoon gekoppeld hebt aan het slimme horloge, neemt deze de honneurs voor je phone waar. Dat blijkt uit een interview van Cnet, met Hoofd Internet van Apple Eddy Cue.

Als je de Apple Watch omdoet typ je een code in op je iPhone, of gebruik je je vingerafdruk (als je een iPhone 6 hebt) om jezelf te identificeren. Zo lang je de Apple Watch draagt kun je er mee betalen; als je ‘m afdoet reset het apparaat en moet je ‘m opnieuw ontgrendelen. Iemand die je horloge even vasthoudt kan dus niet zomaar driehonderd kilo mandarijntjes kopen om je een hak te zetten. Slimme functie, die mogelijk is door de infraroodsensor aan de achterkant van de watch!

Als het goed is maakt Apple vannacht meer info bekend over de Apple Watch, Apple Pay en mogelijk nieuwe computers en software. Hoewel Apple Pay dus behoorlijk slim in elkaar zit is het nog maar afwachten of genoeg mensen het willen/kunnen gebruiken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo werkt de Apple Watch samen met Apple Pay, én de iPhone 5
Sluiten