Rutger Houweling
Rutger Houweling Digital 18 sep 2017

Belangrijk: zo stel je een digitale erfgenaam in voor je Facebook-account

We hopen uiteraard dat het nog lang duurt voordat je komt te overlijden, maar het kan nooit kwaad om na te denken over wat er met je Facebook-account gebeurt als je er niet meer bent. Om dit proces wat gemakkelijker te laten verlopen heeft Facebook een functie in het leven geroepen waarmee jij een digitale erfgenaam kunt instellen.

Iemand die voor jouw herdenkingspagina zorgt wanneer je komt te overlijden. Deze functionaliteit was al een tijdje voor gebruikers uit de Verenigde Staten beschikbaar, maar is ook voor Nederlanders beschikbaar. Zo hoeven je nabestaanden niet bij Facebook aan de deur te kloppen om alsnog een herdenkingspagina in te stellen. Dit stel je als volgt in:
[listicle]

Ga op Facebook naar de instellingen van je Facebookprofiel

[/listicle]
[listicle]

Ga naar het tabblad ‘Beveiliging’ en klik op ‘Contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus’

[/listicle]
[listicle]

Kies een contactpersoon en bepaal of je account moet worden verwijderd na het overlijden

[/listicle]

Als je eenmaal een digitale erfgenaam hebt aangesteld kan deze persoon bijvoorbeeld nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren of de profielfoto bewerken. Berichten plaatsen, vrienden verwijderen en privéberichten lezen is niet mogelijk.

Wil je dat je profiel niet mag worden behouden na je overlijden? Dan kun je Facebook verzoeken om het account permanent te laten verwijderen. Het is overigens wel belangrijk dat het account de herdenkingsstatus krijgt voordat de contactpersoon de pagina kan beheren. Daar lees je hier meer over.

Ben je Facebook eigenlijk zat? In dit artikel leggen we je uit waarom je toch het sociale netwerk nog niet hebt verwijderd. Daar zijn namelijk een aantal hele goede redenen voor, waarmee we allemaal te kampen hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belangrijk: zo stel je een digitale erfgenaam in voor je Facebook-account
Sluiten