Rutger Houweling
Rutger Houweling Digital 20 jun 2016

Zó word jij (misschien) een Snapchat miljonair

Laatst brachten wij het vervelende nieuws dat de kans om te scoren met een app inmiddels nihil is. Mensen downloaden minder apps, omdat ze alles hebben wat hun hartje begeert. Snapchat is echter een positieve uitzondering op de regel: het aantal downloads blijft zich verdubbelen! Doorbreken op Snapchat kán, maar het is nog moeilijker dan op andere sociale netwerken. Wij vertellen je hoe je misschien wel, als je het goed aanpakt, kan uitgroeien tot een Snapchat miljonair.

Begin niet zomaar

In ons artikel over hoe je een Instagram-miljonair wordt meldden we het al: vanaf nul beginnen is moeilijk. Dit geldt voor Instagram, maar voor Snapchat helemaal! Snapchat werkt het beste als uitbreiding op een ander sociaal netwerk, waarmee je mensen naar je snaps toe lokt. Je creaties verdwijnen vrij snel, dus ze moeten zó leuk zijn dat kijkers ze spontaan delen.

Zelfs áls je een hit te pakken hebt, en je wordt in de spotlight gezet, dan weet eigenlijk nog steeds niemand wie je bent! Mocht het toch lukken, dan heb je in elk geval een interessante, moeilijk bereikbare doelgroep te pakken. Een andere factor is dat Snapchat groot is (en nog steeds kletterhard groeit), maar niemand helemaal zeker lijkt te weten waarom. Het potentieel ís er, maar hoe je het benut? DJ Khaled is één van de populairste Snapchatters, en hij post bijna alleen maar… dit soort dingen. ‘Deodorant is so important for the culture!’


Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:


Check in ieder geval bekende Snapchatters, en hun populaire posts. Puur om een idee te krijgen van wat Snapchatters tof vinden.

Bundel krachten!

Zoals voor alle platformen geldt: bundel je krachten met andere Snapchatters. Samen kunnen jullie elkaars kanalen promoten. Of probeer in contact te komen met sterren. Misschien vinden ze een creatie van jou wel tof, en delen ze ‘m weer! Doe trouwens niet opdringerig; als het je alleen om extra volgers te doen is, prikken mensen daar zo doorheen.

Wees impulsief

Als er iets grappigs gebeurt, en jij denkt ‘Oh, dat is leuk voor op Snapchat’, dan ben je al te laat! Wees er altijd op voorbereid dat je snel een foto of filmpje moet maken. Niet alleen vóór je iets gaat doen, maar ook terwijl je er mee bezig bent.

Kom je iets raars tegen? Bedenk je ineens iets grappigs? Maak er een leuk plaatje van, onderschrift er bij, en knal het op Snapchat! Show, don’t tell (daar hebben we Twitter al voor). Tenzij je een supermodel bent, hoef je ook niet uitsluitend selfies te delen. Fotografeer, doodle, en film van alles.

Jong publiek

Snapchat is vooral populair bij jongeren, dus houd daar goed rekening mee. Niet alleen moet je boodschap interessant zijn voor deze groep; post ook geen schokkende beelden. Dat is op sociale media sowieso al niet zo’n goed plan, maar op Snapchat is de kans groot dat er kids mee kijken.

De gemiddelde leeftijd van users stijgt overigens wel, hier kun je in de toekomst rekening mee houden. Snaps die te maken hebben met stijl zijn voor dertigers (waarvan er steeds meer op Snapchat zitten) waardevoller dan grapjes over vage Japanse anime.

Filters, grappige onderschriften en stickers

Wees creatief met filters, grappige onderschriften en stickers. Je hebt aardig wat tools tot je beschikking, probeer goed uit wat werkt.

Niet spammen

We vertelden net dat je voor Snapchat altijd paraat moet staan, maar probeer het ook weer niet te overdrijven. Een paar updates, snel achter elkaar, werken ook hier mensen op hun zenuwen. Plaats alleen wat als je echt wat te melden hebt. Als je niets te melden hebt, probeer dan creatief te zijn.

Leer hier alle basics

Vóór je een Snapchat-ster probeert te worden, moet je alle basics kennen, die check je hier. Veel succes op je quest om een Snapchat-held te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó word jij (misschien) een Snapchat miljonair
Sluiten