Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Gesponsord 31 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Zo wordt elektrisch rijden steeds bereikbaarder, beter en leuker

De opkomst van elektrisch rijden is inmiddels in volle gang. Eerder schreven we dat de oplaadbare auto’s misschien al binnen tien jaar in de meerderheid zullen zijn. Zo komen er steeds meer elektrische modellen op de markt die niet alleen heel zuinig zijn, maar ook heerlijk sportief rijden, een ruime actieradius hebben en beschikken over de nieuwste technologieën: elektrische auto’s bieden tegenwoordig voor ieder wat wils.

Ga voor efficiënt en zuinig

Er worden flink wat technische middelen in elektrische auto’s gebouwd om zoveel mogelijk efficiëntie te bieden. Zo kun je je voorkeur aan de rijomstandigheden aanpassen, d.m.v. drie rijconfiguraties. Kies voor economisch om de actieradius te optimaliseren. Kies voor normaal gebruik voor een optimaal comfort tijdens de dagelijkse ritten, of ga voor sportief en rijd met maximale prestaties, kracht en beleving.

Die efficiëntie voel je ook terug in je portemonnee. Zo ben je gemiddeld 40% goedkoper uit qua energiekosten dan als je in een bolide rijdt met een verbrandingsmotor. Daarnaast is ook het onderhoud tot wel 30% goedkoper.

Er komen steeds meer automerken met apps op de markt waarmee je heel gemakkelijk het energieverbruik in de gaten kunt houden en tips kunt bekijken om nog zuiniger te rijden. Via de MyPeugeot App kun je zelfs de voortgang van het laden en de laadtoestand van je elektrische auto makkelijk in de gaten houden. Via de app kun je ook bepaalde functies van de auto op afstand aansturen, zodat ze de tractiebatterij niet belasten tijdens het autorijden. Zo haal je alles uit je elektrische wagen.

Meer comfort en rijplezier

Dankzij de elektrische aandrijving heb je direct de beschikking over het maximale vermogen en schiet je van nul naar honderd. Dat doe je dankzij de stille en trilvrije aandrijflijn ook nog eens zonder in te leveren op rijcomfort.

Peugeot elektrische rijden

Ook het accelereren en decelereren gaat minstens zo vloeiend en snel als bij een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor en je hoeft niet te schakelen. Dit zorgt voor een soepele, dynamische en geruisloze rijervaring

Accu’s voor elektrisch rijden

De accu van elektrische auto’s is nog een punt van twijfel bij veel mensen. Capaciteit van de accu bepaalt namelijk hoever je met de auto kunt komen. Inmiddels zijn hier al grote stappen in gezet, door bijvoorbeeld een automerk als Peugeot. Zij maken gebruik van een hoogspanningstractiebatterij met een grote capaciteit van 50 kWh. Deze tractiebatterij maakt een actieradius van 340 kilometer mogelijk en de accu blijft gegarandeerd 8 jaar of 160 000 km minimaal 70 % van haar laadcapaciteit leveren.

Tijd voor een oplaadbeurt? Bij één van de vele laadstations kun je de auto weer van stroom voorzien, maar ook bij ieder normaal stopcontact kun je terecht. Is dat even handig! Door gebruik te maken van een snellader kun je zelfs 80% van de lading bereiken binnen een half uurtje.

De auto van de toekomst

Wie op zoek is naar een auto met oog voor efficiëntie, maar ook met de mogelijkheden van een krachtige sportmodus, moet dus zeker eens naar een elektrisch model kijken. De meeste autofabrikanten brengen speciale elektrische modellen op de markt. Peugeot hierin tegen, brengt juist de huidige modellen als hybride en elektrische versies op de markt. Zo kun je dus kiezen voor je vertrouwde auto, maar wel met een elektrisch motor, zodat je klaar bent voor de toekomst.

Bekijk hier of Peugeot jouw favoriete model als elektrische versie op de markt brengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Peugeot

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo wordt elektrisch rijden steeds bereikbaarder, beter en leuker
Sluiten