Daniel Koster
Daniel Koster Cars 16 jan 2017

Zo wordt lithium voor je (smartphone)batterij gewonnen

Of je het nou hebt over je smartphone, de auto’s van Tesla of drones, ze zijn allemaal van lithium ion-batterijen voorzien. Maar waar komt lithium, het belangrijke bestanddeel van deze batterij, vandaan?

Where you from, lithium?

Je hebt vast en zeker wel door dat de lithium ion-batterij niet aan de bomen groeit. Lithium wordt gewonnen. Dat betekent dat het materiaal uit de grond komt. De vraag die dan rest is hoe lithium precies wordt gewonnen. Via de onderstaande video bezoek jij een gigantische lithiummijn in Chili.

Dus dat

Zo, dat is een interessant verhaal. Vooral omdat het ernaar uitziet dat de lithium batterij nog wel even blijft bestaan. We hebben tot nu toe geen andere, werkende accu gevonden die beter werkt. Nu weet jij in ieder geval hoe lithium ontstaat, wordt gewonnen én waar dit gebeurt.

Wil je begrijpen waarom lithium zo van belang is? Kijk dan maar eens naar de Tesla Gigafactory. Daar worden gigantische hoeveelheden lithium ion-batterijen gemaakt om bijvoorbeeld in Tesla’s te verwerken. En ja, dat lithium moet toch ergens vandaan komen.

Reageer op artikel:
Zo wordt lithium voor je (smartphone)batterij gewonnen
Sluiten