Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 16 apr 2018

Zo zien de exclusieve Sonic sneakers er in het echt uit

Een tijdje geleden werden ze al aangekondigd: speciale sneakers van Puma op basis van het klassieke gamepersonage Sonic the Hedgehog. Toen was het nog een teaser, die niet al te veel liet zien, behalve de verschillende kleurpatronen. Nu hebben we de eerste foto’s van hoe de Sonic sneakers er in het echt uitziet. En waar we eerst super enthousiast waren, daar zetten we nu wel wat vraagtekens bij de schoen.

Sonic sneakers met vaag suede

Dat komt voornamelijk door het gebruik van nogal een vreemd soort suede in de schoen. Waar we dachten dat het blauwe gedeelte glad zou zijn, wat past bij het gevoel van snelheid dat Sonic the Hedgehog bij ons oproept, daar lijkt het nu alsof je kat een week lang op je schoenen heeft geslapen.

Het is een materiaalsoort wat heel erg goedkoop oogt en daarmee gelijk ons enthousiasme voor een groot deel wegneemt. Wellicht dat het anders is als je hem in je handen hebt, maar afgaande op de foto’s is het niet iets waar we graag mee rond zouden willen lopen.

Sonic Sneakers
Sonic Sneakers

En dat is toch wel heel erg jammer. Het nostalgische idee van de sneakers is namelijk gewoon erg goed. Het zijn schoenen die niet te overduidelijk schreeuwen dat je een gameliefhebber bent, maar de diverse kleine hints in de schoenen geven dat wel weg.

Zo heb je bijvoorbeeld de groene tinten die je kent van de Green Hill Zone, wat bijna standaard het eerste level in een Sonic-game is. Ook zie je gouden ringen aan de binnenzijde van de schoen en heb je ook bij de veters een mooie Sonic-knipoog met de gouden ringen aldaar.

Sonic Sneakers

Tot slot heb je nog de naam van Sonic the Hedgehog op de zool. Dat alles ziet er netjes uit, maar stofje aan de bovenkant verpest het geheel naar onze mening toch wel. De Sonic-sneakers moeten in juni uitkomen. Tot die tijd kun je je Sonic-liefde vieren in Sonic Mania.

Reageer op artikel:
Zo zien de exclusieve Sonic sneakers er in het echt uit
Sluiten