Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12/04/2019

Prachtig: zo ziet de Ni No Kuni-anime er uit

Een paar jaar geleden ging de Japanse ontwikkelstudio Level-5 samenwerken met de bekende animatiestudio Ghibli. Het resultaat was een game met een toffe visuele stijl en een mooi verhaal. Voor Ni No Kuni 2 werd de samenwerking met Ghibli niet vervolgd, maar was de stijl net als bij het eerste deel erg tof. Mocht je meer willen zien van de werelden waarin de games zich afspelen? Dan kun je je opmaken voor een grote animatiefilm.

Ni No Kuni de anime

Net als bij de laatste game heeft Studio Ghibli niks te maken met dit project. Maar omdat zij de basis hebben gelegd aan het eerste deel, voelt het wel erg aan als een productie van de legendarische studio. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat Yoshiyuki Momose hoofdverantwoordelijk is voor de film. Hij was eerder animator bij de studio en heeft zijn stijl meegenomen naar de film. Bekijk de trailer hieronder.

Mocht je de games nooit hebben gespeeld en wel de film willen zien? Dat kan gewoon. Afgaande op wat deze eerste beelden laten zien, lijkt het verhaal volledig los te staan van de games. Wel is het zo dat er twee werelden zijn. Die van de echte wereld en een alternatieve wereld met fantasiefiguren. Hoewel beide werelden op hun eigen manier bestaan, zijn ze aan elkaar gekoppeld. De film moet deze zomer in de Japanse bioscoop gaan draaien. Of de film daarna ook een Westerse release krijgt, dat valt nog te bezien.

Het zou wel mooi zijn, aangezien we hier in het Westen bekend zijn met de games. Maar de kans dat het deze zomer gaat zijn, dat lijkt ons klein. Wellicht dat we in 2020 van de film kunnen genieten. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Prachtig: zo ziet de Ni No Kuni-anime er uit
Sluiten