Zo ziet de user interface van de PlayStation 4 eruit

De PlayStation 4 werd twee weken geleden eindelijk aan het publiek getoond, we weten ondertussen ook de prijs en hebben we al aardig wat vette trailers van PS4-games voorbij zien komen. Het was alleen nog onduidelijk hoe de user interface van de PS4 er precies uit zou komen te zien. Sony heeft eindelijk een video online gezet waarin we zien wat we kunnen verwachten van de interface.

Zo te zien ziet er een stuk anders uit dan de user interface van de PS3. Je ziet updates van vrienden, video’s en content uit de PlayStation Store. De PS4 is dan ook meer gericht is op social gaming. Je ziet bijvoorbeeld updates met gewonnen trofeeën van vrienden die je vervolgens kunt liken.

De gamer in de video lijkt een bepaalde eindbaas niet te kunnen verslaan. Hij gaat naar het profiel van een PlayStation-vriend, checkt de video waarin zij de eindbaas verslaat, switcht terug naar zijn eigen game en gebruikt dezelfde techniek. De eindbaas wordt natuurlijk verslagen. Verder lijkt het erop dat je je PlayStation-account via de smartphone kunt benaderen, mee kunt kijken met game-buddy’s en zelfs games op afstand kunt aanschaffen.

Een andere interessante feature is dat je bepaalde content van de game kunt kopen, in plaats van het downloaden van de hele game. Dit laat Sony zien aan de hand van de game Killzone. Een gebruiker kan kiezen om eerst de single-player te downloaden. Wilt-ie ook de multi-player modus spelen dan is dat later nog te downloaden en te bespelen. Nice! Check de rest in bovenstaande video.

Reageer op artikel:
Zo ziet de user interface van de PlayStation 4 eruit
Sluiten