Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Films & Series 10 augustus 2020

Zo zorg je ervoor dat niemand op jouw Netflix-account kan

Deel je jouw account nog steeds met je ex, of heb je een keer in een hotel je eigen Netflix gebruikt op de smart tv? Zo schop je ze van jouw Netflix-account af.

Wie heeft er tegenwoordig nou niet Netflix? Het is natuurlijk heerlijk om ’s avonds de series te kijken die jij wil, of het nu La Casa de Papel of Stranger things is. Wat ook kan (maar eigenlijk niet mag) is je account met iemand te delen. Denk bijvoorbeeld aan je toenmalige vriendin. Als dat nu je ex is, wil je die er liever niet meer ophebben. Dat verwijderen is simpeler dan je denkt.

Zo schop je mensen van jouw Netflix-account af

Iemand anders op jouw account hebben, kan zeer irritant zijn. Vooral als je een abonnement hebt waar je maar twee schermen tegelijkertijd kunt gebruiken. Het is natuurlijk niet fijn als ze beiden gebruikt worden. Bovendien kan Netflix je account (tijdelijk) blokkeren wanneer het ontdekt dat je een account deelt. Het is dus soms wel fijn om iemand te blokkeren. Daar zijn twee manieren voor.

Verander je wachtwoord

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk om je Netflix-wachtwoord te veranderen. Dit kun je doen via het profielmenu. Daarvoor ga je met je cursor op je profielplaatje en klik je vervolgens op account. Hier zie je jouw contact-, betalings- en abonnementsgegevens. Hier zie je ook wachtwoord staan. Klik op wachtwoord wijzigen en je kunt daar een nieuw password invoegen. Vink ook het vakje boven opslaan aan. Zo voorkom je dat mensen die al ingelogd zijn, ondanks een wachtwoordwijziging actief kunnen blijven.

Verwijder apparaten van je Netflix-account

Heb je geen zin om je Netflix-wachtwoord te wijzigen? Dan kun je ervoor kiezen om apparaten die toegang hebben weg te halen. Ook hiervoor ga je net zoals bij het wijzigen van een wachtwoord naar het accountscherm. Vervolgens scroll je naar beneden en ga je naar recente streaming-activiteit op het apparaat.

Staat er eentje bij die je niet kent? Ga dan terug naar het vorige scherm. Daar kun je klikken op uitloggen op alle apparaten. Zo kan iemand die je wachtwoord niet weet niet meer van Netflix gebruikmaken. Het kan echter wel tot acht uur duren voordat je overal bent uitgelogd.

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat niemand op jouw Netflix-account kan
Sluiten