Zo zou Cyberpunk 2077 er op de eerste PlayStation uitzien

In april kunnen we aan de slag met de game Cyberpunk 2077. In het lijstje met games waar we naar uitkijken, is dit er één die hoog staat en de potentie heeft om de beste game van het jaar te worden. Maar wat nou als de game zo’n 25 jaar geleden op de eerste PlayStation zou zijn verschenen?

Met die vraag zat Youtuber Bearly Regal. Hij besloot daar zelf antwoord op te geven door in de game Dreams zijn eigen versie van Cyberpunk 2077 te maken. In dit geval Cyberpunk 1997.

Cyberpunk 2077 als een PlayStation-game

Nu is deze creatieveling geen vreemde in de wereld van Dreams. In het verleden wist hij al een toffe ode te maken aan Metal Gear Solid. Dat was puur het namaken van een level (wat ik hem overigens alsnog niet na doe), terwijl dit wat meer creativiteit vergt. De beste man moest namelijke echt zelf een wereld gaan maken op basis van wat moderne elementen die in verschillende trailers voorbij zijn gekomen. En die moet je dan veranderen in assets zoals die op de PlayStation zou werken. Het resultaat is echter zeer goed gelukt en is tof om te zien.

Voor deze video is overigens de inspiratie opgedaan in de toenmalige onthulling in 2018. Toch zijn wij blij dat de ontwikkelaar Cyberpunk 2077 in deze tijd maakt in plaats van meer dan twintig jaar geleden. Dankzij de kracht van de hedendaagse spelcomputers is het mogelijk om een grootse wereld neer te zetten met veel variatie en mogelijkheden. Op die manier lijkt de game straks dus hele hoge ogen te gaan gooien. Helaas moeten we er nog wel even op wachten. Cyberpunk 2077 verschijnt namelijk op 16 april en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je weten waarom wij uitkijken naar de game? Lees dan zeker dit artikel.

Reageer op artikel:
Zo zou Cyberpunk 2077 er op de eerste PlayStation uitzien
Sluiten