Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 maart 2019

Zo kun je de Dark-modus in Facebook Messenger krijgen

Wie in de ochtend wakker wordt en als eerste zijn telefoon pakt, kan zichzelf verblinden met de helderheid van het scherm en de verschillende apps die volledig wit zijn. Gelukkig zijn er steeds meer apps die gebruik maken van een dark-modus, waardoor je in de avond en de ochtend iets minder verblind wordt. Facebook Messenger is een app die behoorlijk wit is. Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat er een Dark-modus zou komen, maar die ontbreekt nog wel in de settings. Via een trucje zou je hem echter moeten kunnen activeren.

Facebook Messenger in de Dark Modus

Er zijn twee manieren waarop het kan. Ten eerste ga je naar Facebook Messenger. Vervolgens open je ene gesprek met iemand. Het is daarbij even handig om te vertellen waarom je dat doet, anders schrikt die persoon misschien. Als je een chatvenster open hebt, dan stuur je de maan-emoji. We hebben het dan over de sikkel-variant.

Vervolgens klik je op die maan-emoji en krijg je allemaal maantjes die over je scherm sliden en krijg je het bericht dat je de Dark-modus hebt vrijgespeeld en hem in de settings kunt instellen.

Facebook messenger

Ons lukte dit echter niet. Om de Dark-modus te krijgen, moesten wij de app eerst hard afsluiten en daarna weer op starten. Vervolgens gingen we naar het gesprek en konden we toen wel op de maan emoji klikken en genieten van de Dark-modus.

Daarna kun je overigens blijven rammen op de maan om alle maantjes op beeld te blijven krijgen, mocht je daar nou heel vrolijk van worden. Wij moeten allee nog even een reden vinden om de Facebook Messenger app daadwerkelijk te gebruiken, want toen ik hem zelf opstartte kwam ik er achter dat de laatste keer dat ik een chat verstuurde afstamde van september 2018. En dat was ook een loos bericht.

Reageer op artikel:
Zo kun je de Dark-modus in Facebook Messenger krijgen
Sluiten