Zoë Kravitz gecast als Catwoman in The Batman

Twilight ster Robert Pattinson zal niet het enige nieuwe gezicht zijn dat over een tijdje Gotham City betreedt. Dit omdat bekend is geworden dat ook Zoë Kravitz een rol krijgt in het aankomende The Batman. Zij gaat in de huid kruipen van Selina Kyle, beter bekend als haar alter ego Catwoman.

Kravitz voegt zich hierbij de eerder genoemde Pattinson, die de gemaskerde vleermuis gaat spelen. Ook hebben Jeffrey Wright en Jonah Hill een rol. Bij deze laatste is het echter nog maar de vraag welke slechterik hij gaat spelen, Penguin of the Riddler.

Zoe Kravitz kruipt in huid van Catwoman

Het nieuws rondom de casting van Zoë Kravitz komt van website The Wrap, die aangeeft het van een insider gehoord te hebben. Al is het echter niet de eerste keer dat Kravitz iets met superhelden doet. Ze was namelijk eerder al te horen in Spider-Man: Into the Spider-Verse, waarvoor ze de stem van Mary Jane Watson insprak. Ook had ze een rolletje als X-Men rekruut in X-Men: First Class.

De laatste keer dat we Catwoman op het grote scherm hebben gezien was in The Dark Knight Rises, waarin ze gespeeld werd door Anne Hathaway. Een andere bekende vertolking van het personage was die door Michelle Pfeiffer in Batman Returns.

In 2004 verscheen er ook een solofilm rondom het personage, dit keer met Halle Berry in de hoofdrol. Deze versie van Catwoman werd door de critici echter niet zo goed ontvangen.

The Batman

Het aankomende The Batman gaat geregisseerd worden door Matt Reeves, die ook verantwoordelijk was voor de eerste Cloverfield film. De nieuwste Batman verfilming staat gepland om in 2020 uit te komen.

Een paar weken terug werd bekendgemaakt dat de film geen link zal hebben met het onlangs verschenen Joker, waarin het oorsprongsverhaal zien van de gelijknamige Batman slechterik. Of Catwoman verder nog in een andere DC film gaat voorkomen is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Zoë Kravitz gecast als Catwoman in The Batman
Sluiten