Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 mei 2020

Het wordt een hete zomer met Paper Mario: The Origami King

Er waren al een tijdje geruchten dat er een nieuwe deel in de Paper Mario-reeks zou komen. Samen met remasters van oude Mario-games. Van die laatste hebben we nog niks gezien, maar we weten wel dat Paper Mario: The Origami King er aan komt.

Gisteren werd Paper Mario: The Origami King aangekondigd. En het meest opmerkelijke aan de aankondiging? We hoeven er eigenlijk niet heel erg lang op wachten. De game verschijnt namelijk al op 17 juli.

Al snel los met Paper Mario: The Origami King

Dat betekent dat je Paper Mario: The Origami King over twee maanden al kunt spelen. Normaal gesproken wordt een game aangekondigd en moet je vervolgens een half jaar tot een jaar wachten. Wat dat betreft is het een extra fijne verrassing. Bekijk hieronder gelijk de trailer van de game.

In Paper Mario: The Origami King krijgen we te maken met koning Olly, die naar eigen zeggen heerst over het Origami-koninkrijk, het duivelse plan heeft om de gehele wereld op te vouwen. Aan jou om daar iets aan te doen. In Paper Mario: The Origami King staat Mario voor een van zijn spannendste uitdagingen ooit. Precies op het moment dat het niet erger kon worden, heeft koning Olly het kasteel van prinses Peach gevangen met grote gekleurde linten en het naar een verafgelegen berg getransporteerd. Hij heeft zelfs de onderdanen van Bowser veranderd in gevouwen soldaten, zodat die het vuile werk voor hem kunnen opknappen.

Het kasteel met linten (Afbeelding: Nintendo)

Mario beschikt over allerlei hulpmiddelen om het avontuur aan te gaan. Spelers kunnen de vouwarmen bijvoorbeeld gebruiken om toegang te krijgen tot nieuwe locaties, puzzels op te lossen en verrassingen ontdekken. Onderweg komen spelers vele bekende en nieuwe gezichten tegen, zoals koning Olly’s zus Olivia, die vastberaden is om de plannen van haar broer door de papierversnipperaar te halen. Naast Olivia zijn er nog talloze andere onwaarschijnlijke bondgenoten om te ontmoeten. Zelfs Bowser schaart zich niet achter koning Olly, en Mario verwelkomt alle hulp met open armen!

De verschillende uitdagingen (Afbeelding: Nintendo)

Paper Mario: The Origami King introduceert een nieuw gevechtssysteem dat op ringen gebaseerd is. Spelers moeten hun puzzelvaardigheden gebruiken om vijanden op een rijtje te krijgen om ze maximale schade uit te delen. Hoewel de vijanden van papier gemaakt zijn, zijn de dynamische turn-based gevechten alles behalve statisch. Je moet continu scherp blijven om alle vijanden te verfrommelen en de zege in de wacht te slepen.

De game verschijnt zoals gezegd op 17 juli exclusief op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Het wordt een hete zomer met Paper Mario: The Origami King
Sluiten