Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 18 sep 2018

Zone of the Enders The 2nd Runner Mars Review

Er zijn de afgelopen jaren heel wat remakes en remasters uitgekomen. Zone of the Enders The 2nd Runner kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 2, om vervolgens een paar jaar geleden opnieuw uitgebracht te worden op de PlayStation 3 en de Xbox 360. En nu heb je Zone of the Enders The 2nd Runner Mars. Naast het feit dat de game er nog wat beter uitziet, maakt de game ook gebruik van de optie om hem in VR te beleven.

Dat laatste hebben we niet al te uitgebreid kunnen testen, aangezien we geen PlayStation VR bezitten, maar dankzij vrienden hebben we het wel even gespeeld. Dit zijn de vier punten die ons zijn opgevallen.

Een boeiend verhaal

Zone of the Enders The 2nd Runner Mars is een game die oorspronkelijk is gemaakt door Hideo Kojima, die je kent van de Metal Gear Solid-serie. Dat zie je met name aan het verhaal dat hier en daar lekker over de top is. De game neemt je naar de planeet Callisto, waar ene Dingo als een mijnwerker werkt.

Op een dag vindt hij een soort mech, genaamd Jehuty. Hij neemt daar plaats in en komt zodoende terecht bij BAHRAM, een militaire organisatie waar ene Nohman met de scepter zwaait. Nohman wil dat Dingo voor hem gaat werken, maar dat weigert hij, waarna hij wordt neergeknald.

Hij wordt voor dood achter gelaten, maar wordt uiteindelijk gekoppeld aan Jehuty zelf. Vanaf dat moment kan hij niet zonder die mech, maar doet hij er alles aan om BAHRAM te verslaan. De game zit vol met andere interessante personages en cutscenes die heel erg cinematisch in beeld worden gebracht.

Zone of the Enders The 2nd Runner Mars

Actie blijft heerlijk

De actie was ruim vijftien jaar geleden al top en dat heeft de tand des tijd best wel goed doorstaan. Met name de verschillende bossfights zijn uitstekend uitgewerkt en moet je in Jehuty alles uit de kast halen om als winnaar uit de strijd te komen.

Je moet aanvallen ontwijken door snel weg te duiken en daarna te counteren. Ook heb je speciale aanvallen die je kunnen helpen. Elk gevecht is op die manier boeiend.

Zone of the Enders The 2nd Runner Mars

Soundtrack is geniaal

De game gaat gepaard onder een heerlijke soundtrack. Dat is natuurlijk wel een persoonlijk dingetje, maar ik geniet echt van de mix tussen pompende beats en gezang. De onderstaande video geeft wat dat betreft een goed idee van wat je mag verwachten.

VR is echt wat anders

De basis van de game is wat mij betreft interessant genoeg om de game in huis te halen. Het heeft een voordeel als je ook in het bezit bent van een PlayStation VR-bril. De volledige game is in VR speelbaar en dan zie je de game vanuit een first pervon view. Het geeft je een toffe andere ervaring, maar je hebt ook een minder goed overzicht of je aanvallen aankomen of niet. Daarnaast is het ook jammer dat de cutscenes gewoon in een 2D-video worden gepresteerd, wat een beetje de magie wegneemt.

Zone of the Enders The 2nd Runner Mars

Zone of the Enders The 2nd Runner Mars is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en de pc. Wil je meer weten over gamen? Bezoek dan nu onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Zone of the Enders The 2nd Runner Mars Review
Sluiten