Zoom verpulvert record in App Store, verslaat vorige recordhouder TikTok

Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar heeft Zoom het huidige App Store-record van de meest gedownloade app verpulverd. Dat laat marktonderzoek Sensor Tower weten. Volgens het onderzoeksbureau stond TikTok op nummer één met ruim 67 miljoen downloads, maar de videoconferentieapplicatie ging daar ruimschoots overheen met bijna 94 miljoen stuks.

Bovengenoemde cijfers gelden overigens alleen voor de Amerikaanse markt, maar dat maakt ze desondanks niet minder indrukwekkend. Dat Zoom zo heeft kunnen groeien, heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Een recordaantal mensen werkten daardoor thuis, waardoor er middelen nodig waren om (op toegankelijke wijze) met je collega’s in contact te blijven. Wereldwijd, en verspreid over de App Store en Google Play, is de videoconferentieapp de derde applicatie die binnen een kwartaal de 300 miljoen downloads aangetikt heeft. Alleen TikTok en Pokémon Go gingen hieraan vooraf.

Zoom
Zoom-logo. (Afbeelding: Zoom)

Zoom is heel vaak gedownload

Zoom is niet de enige app die van de wereldwijde pandemie profiteert. Apps in de categorieën Business, Health & Fitness en Education hebben allemaal goed gescoord, terwijl Travel, Navigation en Sports allemaal een stapje naar achteren deden. Wereldwijd werden de volgende tien apps het meeste gedownload uit de App Store.

  1. Zoom
  2. TikTok
  3. YouTube
  4. Instagram
  5. Facebook
  6. Google Meet
  7. Messenger
  8. WhatsApp
  9. Netflix
  10. Microsoft Teams

Natuurlijk zijn we inmiddels allemaal bekend met de privacyproblemen van Zoom, maar dat weerhield de applicatie er niet van ook een populaire app onder consumenten te zijn. Daarnaast hebben games het ook erg goed gedaan. Sensor Tower meldt een toename van 33 procent in het aantal downloads sinds de pandemie mensen wereldwijd trof.

Dat apps uit de categorieën navigatie en reizen het minder goed deden, is ook prima te verklaren door covid-19. Reizen wordt nu niet aangeraden en thuis blijven deze zomer is het devies, waardoor dergelijke apps minder nodig zijn. Sport en fitness is misschien minder logisch, omdat we – als het goed is – allemaal thuis gesport hebben de afgelopen maanden. Maar uit de cijfers blijkt nu toch iets anders…

Sensor Tower

Reageer op artikel:
Zoom verpulvert record in App Store, verslaat vorige recordhouder TikTok
Sluiten