Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 30 okt 2020

Zoveel berichten worden per dag via WhatsApp verzonden

WhatsApp is een van de populairste berichtendiensten ter wereld. Maar hoeveel berichten worden er per dag verzonden? Wij hebben het antwoord.

Bijna iedereen die je kent, heeft wel WhatsApp. Dat is logisch, aangezien het een makkelijke berichtendienst is. Je hoeft niet per bericht te betalen en is op elke smartphone beschikbaar. Juist doordat iedereen het heeft, kun je het ook bij iedereen gebruiken. Ook is het handig om een groep te maken als je iets met meerdere mensen hebt te bespreken.

Een flinke groei

Dat betekent ook dat er heel veel berichten worden verzonden via WhatsApp. Facebook-topman en dus WhatsApp-baas Mark Zuckerberg heeft daar nu uitspraken over gedaan. Tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers van Facebook liet hij weten dat er dagelijks ongeveer 100.000.000.000 berichten worden verzonden. Om het makkelijker te maken: 100 miljard dus.

Voor WhatsApp is dat een grote groei als je het vergelijkt met een paar jaar geleden. In 2016 waren WhatsApp en Facebook Messenger samen goed voor 60 miljard berichten per dag. Afgelopen mei zei Tim Cook dat iMessage en FaceTime een recordaantal berichten hadden, maar deed geen uitspraken over het exacte aantal.

Meer WhatsApp dan ooit

Dat WhatsApp juist nu groeit is niet zo gek. Nu we elkaar niet meer zoveel kunnen zien vanwege de coronacrisis moeten we toch op een andere manier contact met elkaar maken. Tegenwoordig kun je ook met de dienst videobellen. Hoewel er veel thuiswerkplatformen als Teams en Slack zijn, communiceren een aantal bedrijven ook gewoon via WhatsApp. Dat zorgt natuurlijk ook voor extra verkeer.

Ondanks al het succes doet WhatsApp er nog steeds alles aan om hun leidende positie te behouden. Het komt continu met nieuwe functies en updates. Zo heeft het medium twee nieuwe handige features toegevoegd. Wil je weten wat ze zijn? Click dan hier om bij dat artikel terecht te komen.

Reageer op artikel:
Zoveel berichten worden per dag via WhatsApp verzonden
Sluiten