Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 feb 2020

Zoveel betaalde Sony voor de Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac Games

In de zomer van 2019 kregen we het nieuws te horen dat Sony de ontwikkelaar Insomniac Games heeft opgekocht. Deze ontwikkelaar wist in 2018 een groot succes te boeken met de game Marvel’s Spider-Man.

Maar daarnaast ken je Insomniac Games ook van games als Ratchet & Clank en de Resistance-reeks. Hoewel de studio voornamelijk games voor de verschillende PlayStation’s uitbracht, was het een onafhankelijke studio. Tot de zomer, toen het een bod kreeg van Sony dat ze niet konden weigeren.

Zoveel betaalde Sony voor ontwikkelaar Insomniac Games

In een recent financieel rapport kwam naar voren hoeveel Sony in totaal heeft betaald voor de studio. Het zou gaan om een bedrag van 229 miljoen dollar. Dat bedrag had het bedrijf in zijn kas liggen en zodoende is er geen aparte lening of een andere constructie voor afgesloten. Nu is het uiteraard de bedoeling om het geld terug te verdienen met de verschillende games die de ontwikkelaar gaat maken. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat de rent zo laag staat, dat het voor bedrijven momenteel vaak beter is om te investeren dan te hopen dat er geld via rente binnen komt.

Ratchet & Clank op de PlayStation 5
Ratchet & Clank is ook van Insomniac Games Afbeelding: Insomniac Games

Zoals gezegd was er al een intense samenwerking tussen de twee bedrijven. Hoewel Insomniac Games de verschillende Ratchet & Clank-games heeft gemaakt, lagen de rechten van die games al bij Sony. Nu het bedrijf daadwerkelijk onderdeel is van de PlayStation-familie, zou het logisch zijn dat er een nieuw deel van verschijnt. Daarnaast zou er gewerkt worden aan een nieuwe Spider-Man-game, aangezien de 2018-versie enorm goed werd ontvangen. Tot slot vallen nu ook de rechten van Sunset Overdrive onder Sony. Die game was een launchgame op de Xbox One.

Ted Price, de oprichter en baas van Insomniac Games, zal waarschijnlijk een groot deel van het bedrag in zijn eigen zak hebben kunnen stoppen. Maar verwacht niet dat hij snel afscheid neemt van de studio. Destijds was hij verheugd over de overname en gaf het zijn team meer kansen om games in de toekomst te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoveel betaalde Sony voor de Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac Games
Sluiten