Gaming 11 mrt 2019 Jelle van Es

Zoveel hebben de Pokémon-games op de smartphone opgebracht

Als je aan een Pokémon-game op je smartphone denkt, dan denk je waarschijnlijk aan Pokémon Go. En dat is ook niet heel gek, aangezien die game het meest is gedownload van alle Pokémon-games. Maar daarnaast zijn er ook nog titels als Pokemon Shuffle Mobile, Pokémon Duel, Pokémon Quest, Pokémon: Magikarp Jump en Pokémon TCG Online verschenen. En die games hebben de bedenker van Pokémon geen windeieren gelegd. Er is voor bijna 2,5 miljard dollar aan omzet binnengehaald.

Pokémon Go de grote verdiener

Daarbij is overigens wel Pokémon Go de grote cashcow. De game heeft tot nu toe een omzet van 2,45 miljard dollar opgeleverd. De andere games staan nog geen eens in de buurt van Pokémon Go. De vijf andere titels hebben samen 50 miljoen dollar aan omzet binnengehaald. Dat is zeker niet slecht voor een smartphone-game, maar dus niks in vergelijking met Pokémon Go.

Pokemon Go

Pokémon Go verscheen in 2016 en was zoals iedereen wel weet zeker aan het begin een grote hit. Toen was het niet heel erg gek wanneer je mensen op straat zag op hun mobieltje Pokémon te vangen. De rage die er toen was, die is wel voorbij. Toch is de game verre van dood. Regelmatig worden er toffe events gehouden en is er een fanatieke doelgroep die het nog altijd speelt. Zo werd er afgelopen maand nog bijna 60 miljoen dollar wereldwijd in de game uitgegeven. En dat is weer zo’n dertig procent meer in vergelijking met februari 2018.

De laatste maanden zie je dan ook dat de ontwikkelaar echt heel erg goed bezig is met het brengen van nieuwe content en toffe events. Zo zijn regelmatig speciale gameweekenden en worden er telkens nieuwe Pokémon toegevoegd om te vangen. Wil je meer lezen over Pokémon Go? Bezoek dan zeker ons overzicht met een hoop tips and tricks die we over de game hebben geschreven.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zoveel hebben de Pokémon-games op de smartphone opgebracht
Sluiten